Anekdota o moškem, ki je šel na Petrol Cepljenje, pandemija in Miha Mazzini Kaj si želimo?

Anekdota o moškem, ki je šel na Petrol Cepljenje, pandemija in Miha Mazzini Kaj si želimo?

Bil je moški, ki je 15. septembra, 2021 šel na Petrol. Po cigarete, pivo, čips in čigumije. Ne po bencin.

Neznansko dobro se mu je zdelo, ker ženska srednjih let, ki ga je spominjala na mamo, ni mogla dobiti bencina. Ni imela QR kode. »Naj se baba cepi, saj je zaston,« si je mislil, ko je kupoval cigarete in ostalo.

Namreč moški se je cepil, ker jasno zaupa stroki. Medicinski stroki, je slišal na televiziji, medtem ko je pil pivo in je njegova žena spet nekaj nergala iz kuhinje. Torej, zaupa medicinski stroki. Saj hoče imeti v hiši mir, žena naj gre v šoping, in otroka naj se igrata na računalniku. On posluša resna poročila.

Slučajno je ta moški obrnil škatlico cigaret, na kateri je bilo medicinsko opozorilo o kajenju. Ampak tega pa ne upošteva. Kajenje ni tako smrtonosno, od nečesa je pa treba umret! Tudi na pivu nekaj piše, Ministrstvo za zdravje pa alkohol in nekaj takega, ampak tega pa že ne bo bral. Tudi nekakšne kalorije so omenjene na čipsu, ampak to berejo samo ženske, ki hujšajo. Aktualna je tista stroka, ki je na poročilih. Ne pred mano na mizi. Ne okoli mene. Človek hoče imeti samo mir, da spije pivo, kadi cigarete in ga ne gnjavijo.

Najbolj pa gre moškemu, ki je šel na Petrol po cigarete na živce njegova mama. Prebolela je bolezen, pa se boji cepiva, ker je že imela strdke in jemlje že zdravila za redčenje krvi. Veljavnost prebolelosti ji je potekla, s pokojnino 400 pa evrov nima denarja za testiranje in zdaj mu joka po telefonu, da ne more na pošto. Spet prelaga odgovornost nanj, ki se je žrtvoval za družbo in se cepil. Ta stara naj se cepi ali pa umre doma. Je ona bolj obveščena kot Jelko Kacin, ki dela za eno najbolj zdravstveno naprednih organizacij, NATO? Njegova mama tudi ni bolj izobražena kot ministrica za šolstvo, ki je cepljena imela težji potek bolezni, ravno, ko so jo najbolj potrebovali. Bolezen ne izbira. Za razliko od njegove mame se je ministrica slikala na gala prireditvah brez maske. Njegova mama naj jo kar nosi, saj ni več tako rosno mlada, pa ni take škode.

Tako je premišljeval moški, ki je šel po cigarete na Petrol. Da je svet poln sebičnih in neumnih ljudi, ki nimajo občutka za skupno dobro.

Zadrl se je s kavča, naj otroka utihneta in naj se žena že enkrat neha pogovarjati po telefonu.

Ta moški, ki je šel na Petrol po cigarete, je anekdota. V Sloveniji imamo ljubeče in zdrave odnose, skrb za zdravje in odgovornost do družbe. Ostalo je teorija. Natančneje, zarota.

Skincare Zero Image

Anekdota o moškem, ki je šel na Petrol Cepljenje, pandemija in Miha Mazzini Kaj si želimo?

Preberite izvorno novico na Anekdota o moškem, ki je šel na Petrol Cepljenje, pandemija in Miha Mazzini Kaj si želimo? >

Interdiskont.si | Ponudbe meseca