Mok zavrnil pobudo Janše in Schinasa, da bi olimpijska reprezentanca Slovenije na uvodni slovesnosti nosila tudi evropsko zastav…

Mok zavrnil pobudo Janše in Schinasa, da bi olimpijska reprezentanca Slovenije na uvodni slovesnosti nosila tudi evropsko zastav…

Mednarodni olimpijsko komite (Mok) je zavrnil pobudo podpredsednika Evropske komisije Margaritisa Schinasa in slovenskega premierja Janeza Janše, da bi olimpijska reprezentanca Slovenije, trenutno predsedujoče države Evropske unije (EU), na današnji uvodni slovesnosti poleg slovenske nosila tudi evropsko zastavo, poroča portal Politico.

Kot je po poročanju bruseljskega spletnega medija povedal eden od tiskovnih predstavnikov Moka, lahko vsako olimpijsko moštvo uporabi zgolj eno zastavo, en emblem in eno himno, ki jih sprejme nacionalni olimpijski komite in potrdi izvršni odbor Moka.

“Pri tem iz razumljivih razlogov niso dovoljene nobene izjeme, saj bi se sicer Mok soočil s številnimi prošnjami različnih inštitucij, ki že sicer, tako kot EU, delijo vrednote, ki predstavljajo jedro olimpijskih iger,” so poudarili predstavniki Moka.

V pismu, ki sta ga Schinas in Janša na Mok naslovila v nedeljo, sta predlagala, da bi slovenski športniki na slovesnem odprtju nosili še zastavo EU, s čimer bi bili “ambasadorji evropske enotnosti in vrednot, na katerih temelji unija in ki se ujemajo z vrednotami olimpijskega gibanja”.

Mok se je na to odzval, da vsi udeleženci olimpijskih iger predstavljajo skupne vrednote EU in olimpijskega gibanja, dodaja Politico.

V Tokiu so se zbrali športniki 205 nacionalnih olimpijskih komitejev in olimpijska ekipa beguncev, kar je močno sporočilo miru, solidarnosti in odpornosti vsemu svetu. Mok te vrednote deli skupaj z Evropsko unijo,” so še pojasnili pri Moku.

Skincare Zero Image

Mok zavrnil pobudo Janše in Schinasa, da bi olimpijska reprezentanca Slovenije na uvodni slovesnosti nosila tudi evropsko zastav...

Preberite izvorno novico na Mok zavrnil pobudo Janše in Schinasa, da bi olimpijska reprezentanca Slovenije na uvodni slovesnosti nosila tudi evropsko zastav… >

Interdiskont.si | Ponudbe meseca