Hrvaški medij o Kacinu kot "koronaguruju": Zdaj ne čisti več bazena v kopalkah, ampak uživa na jahti

Hrvaški medij o Kacinu kot "koronaguruju": Zdaj ne čisti več bazena v kopalkah, ampak uživa na jahti

“Zdaj ne čisti več bazena v kopalkah, opazili so ga na impozantnem polovilu v primoštenskem pristanišču.”

Hrvaški Tportal se je razpisal o slovenskem koordinatorju za cepljenje proti covidu-19 Jelku Kacinu in njegovem dopustovanjem pri naših južnih sosedih.

Spomnimo, lansko poletje je takrat še vladni govorec razburjal tako slovensko kot hrvaško javnost z izjavo, da se lahko Hrvaška hitro znajde na rdečem seznamu. Ob tem so tamkajšnji mediji takrat pisali, da je neposredno pred to izjavo tudi sam bival na Krku. “Ne morem natančno navesti dni, a tu je bil najmanj dva dneva prejšnji teden, morda je bil to prav vikend. Tu je bival z ženo in enim sinom, drugega otroka pa ni bilo. So dostojni in nekoliko zadržani ljudje, držijo se bolj zase, po mestu jih ne morete velikokrat videti, le ko gredo po nakupih ali pa v restavracijo na kosilo,” je lani za Jutarnji list pojasnil eden tamkajšnjih prebivalcev.

Kaj nam je Kacin povedal glede tokratnih počitnic?
“Praviloma dopustujem v družinskem objektu na morju in na barki, a lani časa in pogojev za barko ni bilo. Letos do sedaj le kak podaljšan vikend. Bonov še nisem izkoristil, kdaj bi jih lahko, pa še ne vem,” nam je na začetku julija dejal nacionalni koordinator za logistični del akcije množičnega cepljenja zoper covid-19 Jelko Kacin, ki upa, da se bo pravočasno cepilo čim več ljudi, “da se nam jeseni ne bi bilo treba ponovno zapirati”.

Letos je “koronaguru”, kot ga imenuje Tportal, znova pri naših sosedih, svoje letovanje pa je očitno še nekoliko nadgradil. “Zdaj ne čisti več bazena v kopalkah, opazili so ga na impozantnem plovilu v primoštenskem pristanišču.” S fotografije, ki so jo objavili zraven, je razvidno, da gre za večjo jahto. 

Hrvaški medij ni mogel niti mimo vnovičnih črnogledih napovedi slovenskih predstavnikov, omenjajo direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milana Kreka in njegove pozive državljanom, naj se v domovino s počitnic vrnejo do 15. avgusta.

V Dalmaciji bodo zaostrili ukrepe za zajezitev širjenja novega koronavirusa, v ponedeljek poostreni ukrepi, povezani s turizmom
V Dalmaciji bodo zaostrili ukrepe za zajezitev širjenja novega koronavirusa, je včeraj napovedal hrvaški premier Andrej Plenković. Hrvaški notranji minister Davor Božinović pa je pojasnil, da bodo s ponedeljkom poostrili nadzor nad prireditvami, ki se jih udeležuje večje število ljudi.
Na Hrvaškem so prejšnji teden potrdili 881 novih okužb z virusom sars-cov-2, kar je občutno več, kot v predhodnih treh tednih, ko so v povprečju odkrili po približno 500 okužb. Največ novih okužb je bilo v štirih dalmatinskih županijah, ki so priljubljena turistična destinacija.
Nacionalni štab civilne zaščite bo za to območje uveljavil dodatne epidemiološke ukrepe, da bi zajezili širjenje okužb in nadzirali dogodke z večjim številom ljudi, je dejal Plenković.
Lokalni štabi civilne zaščite pa bodo odločali o dovoljenjih za izvedbo prireditev
Notranji minister Božinović, ki je tudi šef nacionalnega štaba civilne zaščite, je potrdil, da pripravljajo paket najnujnejših ukrepov, ki jih bodo predstavili v petek. Poostrene ukrepe za rešitev turistične sezone bodo uveljavili v ponedeljek.
Lokalni štabi civilne zaščite bodo odločali o dovoljenjih za izvedbo prireditev
Božinović je v pogovoru za hrvaško komercialno televizijo Nova TV v sredo napovedal, da bodo od ponedeljka evropska digitalna covidna potrdila pogoj za udeležbo na dogodkih ob obali, ki se jih udeležuje od 50 do 1000 ljudi. Lokalni štabi civilne zaščite pa bodo odločali o dovoljenjih za izvedbo prireditev, kot so različne poletne veselice in sejmi, ki jih organizirajo v številnih hrvaških obalnih krajih, je dodal. (STA) 

Skincare Zero Image

Hrvaški medij o Kacinu kot "koronaguruju": Zdaj ne čisti več bazena v kopalkah, ampak uživa na jahti

Preberite izvorno novico na Hrvaški medij o Kacinu kot "koronaguruju": Zdaj ne čisti več bazena v kopalkah, ampak uživa na jahti >

Interdiskont.si | Ponudbe meseca

Jezički: