Včeraj v Sloveniji 195 okužb, najmanj ta teden, Koroška še vedno med boljšimi regijami

Včeraj v Sloveniji 195 okužb, najmanj ta teden, Koroška še vedno med boljšimi regijami

Sprostitev vseh ukrepov bi vladi lahko predlagali, ko bo Slovenija v evropskih zelenih številkah, torej ko bo 14-dnevna pojavnost manj kot 25 okužb na 100.000 prebivalcev.

Po 3030 včeraj opravljenih testih PCR je bilo potrjenih 195 okužb s covidom-19. Delež pozitivnih testov je bil 6,4-odstoten in s tem najnižji ta teden, je objavil Sledilnik. Naredili so tudi 27.449 hitrih testov. V sedemdnevnem povprečju je število okužb na 100 tisoč prebivalcev pri nas padlo za dobrih 5 odstotkov.

Bolnišnično zdravljenje zdaj potrebuje še 172 bolnikov, 39 respirator. Število mrtvih je še za eno osebo višje, od začetka epidemije pomeni to že 4393. Prvi odmerek cepiva je prejelo 739.421 ljudi, dva odmerka pa 506.530. 

Na Koroškem so včeraj potrdili tri nove okužbe, skupaj v zadnjem tednu pa 20. Regija je epidemiološko druga najuspešnejša. Poslabšalo se ni niti stanje v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, kjer se od 27. maja zdravi en bolnik, ki je v intenzivni enoti. Največ okužb med koroškimi občinami, pet, so v zadnjem tednu potrdili v Dravogradu, v štirih občinah – Podvelki, Ribnici na Pohorju, Muti in Vuzenici – pa v zadnjih 7 dneh niso zabeležili nobenega novega primera. 

Na vladni mizi predlog stroke za konec epidemije. Se obeta sprostitev vseh ukrepov?

Korošec Blaž Cvar: Novi turistični boni so bonbončki za volivce, ne pa rešitev

Skincare Zero Image

Včeraj v Sloveniji 195 okužb, najmanj ta teden, Koroška še vedno med boljšimi regijami

Preberite izvorno novico na Včeraj v Sloveniji 195 okužb, najmanj ta teden, Koroška še vedno med boljšimi regijami >

Interdiskont.si | Ponudbe meseca