To so športniki leta 2020 občine Ravne na Koroškem

To so športniki leta 2020 občine Ravne na Koroškem

Na Ravnah na Koroškem so svečano podelili priznanja najboljšim športnikom v občini. Zveza športnih društev Ravne na Koroškem bo podelila tudi druga priznanja.

Na svečani športni prireditvi v grajskem parku je športnikom čestital in za izjemne dosežke ter doprinos športu na Ravnah na Koroškem, ki so jih dosegali v minulih letih, podžupan Aljaž Verhovnik. Čestitkam se je pridružil tudi Danilo Čebulj, predsednik Zveze športnih društev Ravne na Koroškem. Ob podelitvi priznanj športnica, športnik in ekipa leta je spregovoril tudi član izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije  – predstavnik Koroške v OKS, mag. Miran Kos. Dogodek je povezoval Jurij Berložnik, za glasbeni vložek pa je poskrbel kantavtor Milan Kamnik.

Najprestižnejše nagrade, za športnico, športnika in športno ekipo leta, bodo prejeli plavalka Daša Tušek, alpski smučar Rok Ažnoh in moška namiznoteniška ekipa Fužinarja

Je članica Športnega društva Partizan Ravne in je v kategoriji starejših deklic na drugi tekmi za pokal Slovenije zasedla 2. mesto, na odprtem prvenstvu v skokih z male prožne ponjave pa 3. mesto. Neža je članica državne reprezentance Slovenije v Teamgymu.

Je član Plavalnega kluba Fužinar in je na moštvenem in posamičnem prvenstvu za dečke in deklice v Kopru osvojil srebrno medaljo in tako postal podprvak v disciplini 400 m mešano.

Nija je članica Plavalnega kluba Fužinar, državna prvakinja v kategoriji deklic v disciplini 100 in 300 m prsno ter 50 m delfin ter tudi državna podprvakinja v kategoriji deklic v disciplini 50 m hrbtno in 100 m delfin. Na državnem prvenstvu je osvojila še tri bronasta odličja in sicer na 100 m hrbtno, 50 m prsno in 100 m delfin.

članica Plavalnega kluba Fužinar. Na državnem prvenstvu v Kopru je v kategoriji deklic postala državna prvakinja v disciplini 50 m delfin in podprvakinja v disciplini 100 m delfin. Na 200 m delfin je osvojila tretje mesto.

članica Alpinističnega kluba Ravne, ki je v kategoriji mlajših deklic v letu 2020 v vzhodni ligi osvojila 2. mesto v disciplini hitrost in disciplini težavnost. Na državnem prvenstvu je prav tako osvojila 2. mesto v disciplini hitrost in 6. mesto v disciplini balvanov.

članica Alpinističnega kluba Ravne, ki je v kategoriji deklic v vzhodni ligi osvojila 2. mesto v disciplini težavnost.

Članica Alpskega smučarskega kluba Fužinar, ki je v skupnem seštevku regijskih tekem osvojila 1. mesto, na državnih tekmah pa v skupnem seštevku 7. mesto. Na mednarodnem tekmovanju na Češkem je v veleslalomu osvojila 1. mesto, na mednarodnem tekmovanju za pokal Loke v Škofji Loki pa je bila v veleslalomu 14. in v slalomu 9.

Ekipa je v sezoni 2019/2020 pod vodstvom trenerja Mitje Hercoga nastopala v 1. Medobčinski nogometni zvezi Maribor, kjer si je z dobrimi igrami priborila prvo mesto in direktno napredovanje v 1. Slovensko nogometno ligo U15 vzhod. In to je največji uspeh mlajših kategorij v dolgi zgodovini Nogometnega kluba Fužinar. Na podelitvenem odru se je zvrstilo 32 nogometašev, ki so soustvarjali ta uspeh.

Iza Mlakar je v slovenski odbojki pustila neizbrisen pečat. Dokazala se je tako v klubskem kot reprezentančnem dresu. Dres slovenske članske reprezentance je Mlakarjeva prvič oblekla pri sedemnajstih letih, na tekmi proti Grčiji na sredozemskih igrah v Mersinu leta 2013. Bila je članica ekipe, ki je leta 2015 zabeležila prvi nastop na evropskih prvenstvih. Njena bleščeča odbojkarska pot je prispevala, da je pri doseganju največjega slovenskega ženskega ekipnega športa osvojila srebrno odličje na svetovnem prvenstvu v odbojki do 23 let. Na tem tekmovanju je prejela posebno priznanje, saj je bila kot najboljša korektorica uvrščena v idealno postavo tekmovanja. V letu 2017 in 2018 jo je Odbojkarska zveza Slovenije razglasila za najboljšo slovensko odbojkarico.

Luka in Žan sta v letu 2020 nastopila na več tekmovanjih in sta z vidnimi uspehi prispevala k promociji juda kat. Na državnem prvenstvu julija 2020 sta ubranila naslov državnih prvakov iz leta 2019 in 2018.

Od leta 2015 do 2020 je 6-krat osvojil naslov državnega prvaka, bil deveti na evropskem prvenstvu za mladince leta 2017. Med leti 2016 in 2020 je na mednarodnih turnirjih EUBC v kategoriji mladincev in članov zasedal vidna mesta, ki so mu omogočila tudi kvalifikacije za Olimpijske igre v Tokiu.

Je članica PK Fužinar in članica plavalne reprezentance Slovenije in perspektivna mlada plavalka z visokimi cilji. Daša je v letu 2020 odplavala normo za udeležbo na mladinskem evropskem prvenstvu, ki bi moralo biti na Škotskem. Odplavala je tudi B olimpijsko normo v disciplini 800 in 1500 m prosto. Odplavano je imela tudi A normo za udeležbo na svetovnem prvenstvu v kratkih bazenih v Abu Dabiju 2021 in evropsko prvenstvo v Budimpešti maja 2021. Najboljši rezultati Daše v letu 2020 – osvojeno 1. mesto absolutno na državnem prvenstvu v 50 m bazenu na 800 m prosto, 1. mesto mladinke 400 in 800 m prosto , v 25 m bazenu je na državnem prvenstvu osvojila 1. mesto med mladinkami na 200 m prosto in 2. mesto absolutno na 800 m in 1500 m prosto. Udeležila se je Grand prix tekmovanj na Reki, v Zagrebu in na Madžarskem, kjer je osvajala prva in druga mesta v disciplini 400 in 800 m prosto. Daša je kategorizirana športnica perspektivnega razreda.

Na zimskih olimpijskih igrah mladih v Lozani v Švici je osvojil srebrno medaljo v superveleslalomu in tako Sloveniji prismučal trinajsto odličje na zimskih olimpijskih igrah mladih – tretje v alpskem smučanju in prvo v disciplini super veleslalom. V letu 2020 se je udeležil mladinskega svetovnega prvenstva v Narviku na Norveškem in v absolutni mladinski konkurenci zasedel 20. mesto. Ker pa na svetovnem mladinskem prvenstvu podeljujejo posebna priznanja tudi tekmovalcem v kategoriji U18, je Rok Ažnoh prejel v tej kategoriji priznanje za osvojeno 1. mesto v superveleslalomu in priznanje za osvojeno 2. mesto v smuku. Rok je kategoriziran športnik perspektivnega razreda.

Moška ekipa Namiznoteniškega kluba Fužinar Inter diskont Ravne na Koroškem je nastopala v sestavi Mitja Horvat, Aljaž Godec, Žiga Kristjan Žigon, Luka Breznik in Andrej Godec. S trenerjem Darkom Jamškom je pomlajena ekipa zasedla 2. mesto v prvi slovenski namiznoteniški ligi za moške.

Preberi Izvorno Novico

Interdiskont.si | Ponudbe meseca