Potem ko je na stari cesti Zagreb-Reka napadel pet avtomobilov, lovci ustrelili medveda

Potem ko je na stari cesti Zagreb-Reka napadel pet avtomobilov, lovci ustrelili medveda

Hrvaški lovci so z dovoljenjem ministrstva za kmetijstvo ustrelili rjavega medveda, ki je predtem napadel pet vozil pri Fužinah v Gorskem kotarju na stari cesti Zagreb-Reka. V napadih vozniki niso bili poškodovani, so bila pa poškodovana vozila.

Hrvaški veterinarji in lovci pravijo, da gre za nenavadno obnašanje medveda. Video posnetek medveda, ki teče proti avtomobilu na lokalni cesti pri Fužinah nedaleč od Delnic v Gorskem kotarju, je objavila komercialna hrvaška televizija Nova TV.

“Imel sem odprto okno, medved pa je zagrizel v avtomobil. Bil je en meter od mene,” je povedel eden od voznikov, ki ga je napadel medved. Pokazal je sledi medvedovih zob v pločevini na sprednjem delu avtomobila.

“Z medvedom sva bila na razdalji desetih metrov. Ko sem videla, da je stekel proti meni, sem samo pritisnila na plin”

“Z medvedom sva bila na razdalji desetih metrov. Ko sem videla, da je stekel proti meni, sem samo pritisnila na plin. Če bi se ustavila, ne vem, kaj bi se zgodilo,” je povedala napadena voznica.

Na zagrebški veterinarski fakulteti so povedali, da doslej še niso zabeležili, da bi medved na cesti namenoma tekel za avtomobili. Poudarili so, da gre za zelo nevarno situacijo, je poročala Nova TV. Ugiba se, da je imel medved morda kakšno bolezen, ker običajno se te živali avtomobilom in tudi ljudem izognejo.

V tem delu Hrvaške naj bi živelo približno 1000 rjavih medvedov, ki je na Hrvaškem zaščitena žival.

Skincare Zero Image

Potem ko je na stari cesti Zagreb-Reka napadel pet avtomobilov, lovci ustrelili medveda

Preberite izvorno novico na Potem ko je na stari cesti Zagreb-Reka napadel pet avtomobilov, lovci ustrelili medveda >

Interdiskont.si | Ponudbe meseca