Včeraj potrdili 383 okužb, od danes na javnih prireditvah in shodih brez številčne omejitve udeležencev

Včeraj potrdili 383 okužb, od danes na javnih prireditvah in shodih brez številčne omejitve udeležencev

V petek so v Sloveniji ob 3805 PCR-testih potrdili 383 primerov okužbe z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov znaša 10,1 odstotka.

Hospitaliziranih je 319 bolnikov, 102 se zdravita na intenzivni negi. Umrla je ena oseba.

Od danes na javnih prireditvah in shodih brez številčne omejitve udeležencev

Število udeležencev na organiziranih javnih prireditvah in javnih shodih ni več številčno omejeno, ampak zgolj s površino oziroma z medosebno razdaljo. Število oseb na prostem in v zaprtih prostorih je omejeno na enega udeleženca na 10 kvadratnih metrov, medosebna razdalja pa mora biti najmanj 1,5 metra, razen med osebami iz istega gospodinjstva.

Za udeležence prireditev ali shodov v zaprtih prostorih je obvezna uporaba zaščitnih mask. Pri javnem zbiranju pa je še vedno treba upoštevati veljavne omejitve.

Od danes ni več kontrolnih točk na meji z Madžarsko. To pomeni, da lahko prebolevniki, ki so bili cepljeni z vsaj enim odmerkom cepiva proti covidu-19, v državo vstopijo brez napotitve v karanteno in predložitve negativnega testa na koronavirus.

Spremenjen je tudi rdeči seznam držav, za katere obstaja visoko tveganje za okužbo z virusom sars-cov-2. Od danes niso rdeče avstrijska dežela Gradiščanska ter italijanske dežele Furlanija – Julijska krajina, Molize in Sardinija. Od čeških administrativnih enot ni več rdeča enota Severovychod. Od norveških administrativnih enot sta rdeči le Oslo in Vestfold og Telemark. Vstop iz dežel in administrativnih enot, ki niso rdeče, je dovoljen brez karantene.

Danska in Slovaška sta po novem v celoti rdeči. Na rdeči seznam tretjih držav je dodana Šrilanka, Albanija pa je s seznama črtana.

Skincare Zero Image

Včeraj potrdili 383 okužb, od danes na javnih prireditvah in shodih brez številčne omejitve udeležencev

Preberite izvorno novico na Včeraj potrdili 383 okužb, od danes na javnih prireditvah in shodih brez številčne omejitve udeležencev >

Interdiskont.si | Ponudbe meseca