Ta petek so “za Mozirsko kočo” zaigrali in zapeli iZvirni muzikanti in Abuhi (VIDEO)

Ta petek so “za Mozirsko kočo” zaigrali in zapeli iZvirni muzikanti in Abuhi (VIDEO)


,

Medtem ko na Golteh že brnijo stroji in urejajo novo dovozno cesto, so iZvirni muzikanti in Abuhi posneli vsak svoj komad, samo za Mozirsko kočo.

Odkar je februarja letos pogorela Mozirska koča na Golteh, člani Planinskega društva Mozirje z različnimi akcijami zbirajo denar za njeno obnovo. Tako med drugim poteka tudi kulturno glasbena akcija “za Mozirsko kočo”. Tako lahko vsak petek zvečer uživate ob virtualnem koncertu oz. nastopih različnih kulturnih in glasbenih skupin. Nocoj smo lahko premierno prisluhnili ansamblu iZvirni muzikanti in Abuhom.

Pri tem naj še omenimo, da so gradbeno dovoljenje za novo Mozirsko kočo že pridobili. “Hitra pridobitev gradbenega dovoljenja je bila za nas ključnega pomena, saj je veljavno gradbeno dovoljenje eden izmed glavnih pogojev, da se lahko prijavimo na razpis za sofinanciranje gradnje,” so ob tem dodali člani PD Mozirje, ki z različnimi akcijami zbirajo denar za gradnjo.

Že v juniju med drugim pripravljajo tudi spletni kviz Planinstvo od A do Ž – za Mozirsko kočo. Pri tem jim bo na pomoč priskočil Uroš Kuzman, stand up komik in planinski vodnik ter tudi avtor zbirke planinskih nalog Planinstvo od A do Ž. V partnerstvu z Mladinsko komisijo Planinske zveze Slovenije je pod njegovo taktirko zrasla ideja za planinsko obarvan spletni dogodek, ki bo na ogled postavljen 10. junija ob 20.uri. Več o dogodku najdete TUKAJ.

Več o vseh akcijah in napredku gradnje nove koče pa najdete TUKAJ.

Preberi Izvorno Novico

Interdiskont.si | Ponudbe meseca