Kaj pred protestom sporočajo politiki?

Kaj pred protestom sporočajo politiki?

V prestolnici bi se lahko drevi zbralo tudi več deset tisoč protestnikov. Petkovim kolesarskim protestnikom se bodo na ljubljanskih ulicah namreč pridružili predstavniki sindikatov, študenti, upokojenci, okoljske organizacije, akademiki, glasbeniki, umetniki … Protivladni protest se začne ob 18. uri na Prešernovem trgu. In kaj sporočajo politiki?

“Vse udeležence današnjega protesta vabim, da svoja stališča izrazijo na miren način. Naj današnji shod poteka v dostojanstvenem duhu, čuvajte svoje zdravje in ne nasedajte morebitnim provokacijam. #JJinHojs,” je sporočila Janja Sluga, do nedavnega poslanka koalicijske SMC, sedaj pa nepovezana poslanka.

“Danes se bojda politkolesarjem pridružuje tudi sindikalna leva elita. Za vse, ki nasedajo pozivom tem raznaševalcem virusa: Jerkičeva zasluži 8400€+1200€ kot državna svetnica, Branimir Štrukelj 5600€ + 1200€ kot državni svetnik in dodatno služi še v nadzornih svetih. #samPovem,” je zapisala poslanka SDS Anja Bah Žibert.

“Danes bodo v Ljubljani protesti, tudi ‘delavski’ in ‘upokojenski’, lani plače +5,8 %, pokojnine +3,8 %. Razlog protesta? Politična slepota udeležencev in žlehnoba organizatorjev, tudi strank KUL. Policija, opravite svoje delo zakonito in odločno, kritike naj vas ne ustavijo,” sporoča državni sekretar v Janševem kabinetu in bivši notranji minister Vinko Gorenak.

“Podpora ljudstva se izmeri na volitvah, mandate določa ustava. Hvala za vašo ulično ‘demokracijo’ in jogurtno revolucijo, mi bomo branili parlamentarno demokracijo. Če vam naša ustavna ureditev ni všeč, lahko mirno odidete v vam ljubo Venezuelo,” pa je spletnemu uporabniku sporočil premier Janez Janša

“Ustavna obtožba je bila priložnost za poslanke in poslance, da ustavijo(mo) kršenje vseh norm. Izbrali so drugo možnost. Bojijo se volitev. Torej ne ostane drugega, kakor protest. Pobudniki in odgovorni so vladajoči s svojimi ravnanji in nihče drug,” je zapisal predsednik LMŠ Marjan Šarec.

“Poleg sindikatov, Jenulla in znanih petkovih obrazov je tudi stranka SD⁩ soorganizator petkovih, do danes še neprijavljenih protestov. Policija⁩ bo skladno z zakonom skrbela za javni red in mir, organizatorji pa bodo poravnali stroške,” je včeraj tvitnil notranji minister Aleš Hojs

Skincare Zero Image

Kaj pred protestom sporočajo politiki?

Preberite izvorno novico na Kaj pred protestom sporočajo politiki? >

Interdiskont.si | Ponudbe meseca