V centru Mežice možna gradnja večstanovanjskega objekta (objektov), plačilo varščine le še v petek

V centru Mežice možna gradnja večstanovanjskega objekta (objektov), plačilo varščine le še v petek

Na spletni strani Občine Mežica je objavljena javna dražba za prodajo zemljišča št. 636/1, k. o. 889 – Mežica. Gre za atraktivno zemljišče v centru mesta, površine 3.193 m2. Dražba bo potekala v sredo, 24. 2. 2021 ob 12. uri v prostorih Občine Mežica. 

Kot so pojasnili na občini, želijo s prodajo zemljišča omogočiti ugodno gradnjo stanovanj, ki bi v Mežico privabila predvsem mlade družine. Zaradi svoje osrednje lege, bližine komunalne opreme (na severni strani poteka trasa javnega vodovoda, kanalizacijskega omrežja, plinovoda ter elektro kablovodov, nizkonapetostnega elektro omrežja in telekomunikacijskega omrežja) in ugodne prodajne cene zemljišča, je nakup odlična investicijska priložnost, dodajajo na občini.

Zemljišče obdaja tenis igrišče, na vzhodu Bargetova vila s parkovno ureditvijo, na skajnem SV pa prodajne hišice – tržnice. V neposredni bližini zemljišča je šola, vrtec, zdravstvena postaja, lekarna, trgovine ipd. 

V neposredni bližini predmetnega zemljišča bo občina uredila tudi novo dovozno cesto do bližnjega vrtca. V načrtu je celovita ureditev okoliškega novega centralnega mestnega predela, so pojasnili na Občini Mežica.

Vabljeni, da si ogledate celotno besedilo javne dražbe, ki ga najdete TUKAJ. Za morebitne dodatne informacije ali ogled zemljišča pokličite na 02 82 79 363 (Jana Horvat Tomaž).

Pri tem naj še spomnimo, da je rok za plačilo varščine, ki znaša 11.500 evrov, petek, 18. 2. 2021. Izklicna cena za nakup zemljišča pa znaša brez DDV 112.042,37 evra.

Preberi še:  Policijski konj Favory, psička Sheeba in pes Logo iščejo nove lastnike

Preberi Izvorno Novico

Interdiskont.si | Ponudbe meseca