Število okužb in hospitaliziranih v državi pada

Število okužb in hospitaliziranih v državi pada

Sedemdnevno povprečno število okužb je nekoliko nižje kot dan pred tem in sicer znaša 823. Tudi število oseb, ki potrebujejo bolnišnično oskrbo zaradi covida-19 se še naprej znižuje, in zdaj znaša 740

V soboto so v Sloveniji ob 1848 PCR testih potrdili 329 primerov okužb z novim koronavirusom, je na Twitterju objavila vlada. Opravili so 5275 hitrih testov, vendar pa podatka o številu s tem testom odkritih okužb niso objavili. Od sobote namreč vse pozitivne hitre teste potrjujejo še s PCR testiranjem, šele nato pa jih dodajo v statistiko.
Sedemdnevno povprečje potrjenih okužb je v primerjavi s petkom upadlo za 23. “Sedemdnevno povprečno število okužb je po danes objavljenih podatkih NIJZ nekoliko nižje kot dan pred tem in sicer znaša 823. Število oseb, ki potrebujejo bolnišnično oskrbo zaradi covida-19 se še naprej znižuje,” je na Twitterju navedla vlada. Slovenija tako ostaja v oranžni fazi vladnega načrta sproščanja koronskih omejitev.
Število hospitaliziranih je v soboto v primerjavi s petkom upadlo za 23 na 740. Število bolnikov na intenzivni negi se je zmanjšalo za 33 na 139. V soboto je umrlo 12 bolnikov s covidom-19, kar je toliko kot dan prej.
Po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je v Sloveniji trenutno 12.907 aktivnih primerov okužbe z novim koronavirusom. Z enim odmerkom cepiva proti novemu koronavirusu so doslej cepili 70.752 oseb, z dvema pa 47.647.

Skincare Zero Image

Število okužb in hospitaliziranih v državi pada

Preberite izvorno novico na Število okužb in hospitaliziranih v državi pada >

Interdiskont.si | Ponudbe meseca