Predsednica sindikata zdravstvene nege: Uredite kaos s testiranjem! Ljudje kličejo na vse možne številke, pogovori niso prijetni

Predsednica sindikata zdravstvene nege: Uredite kaos s testiranjem! Ljudje kličejo na vse možne številke, pogovori niso prijetni

Predsednica Sindikata delavcev v zdravstveni negi Slavica Mencingar v odprtem pismu predsedniku vlade in ostalim pristojnim piše, da je do “kaosa in praktično kolapsa sistema” privedla zahteva po obveznem testiranju dnevnih čezmejnih migrantov. A to je bil šele začetek.

Vlada je to zahtevo uveljavila v petek, nato pa v soboto ukrep omilila, tako da morajo negativni test predložiti samo tisti, ki pridejo iz države EU s slabšo epidemiološko sliko od Slovenije.

Sindikat delavcev v zdravstveni negi opozarja, da so ljudje klicali na vse telefonske številke zdravstvenih domov po Sloveniji, tudi dežurne in urgentne ambulante. “Klici oziroma pogovori so vse prej kot kratki in prijetni, kar je po svoje sicer tudi razumljivo, saj so ob vračanju prek meje domov mnogi naši državljani prejemali odločbe o karanteni, ker niso imeli opravljenega negativnega testa,” je zapisala Slavica Mencingar.

Po odločitvi vlade, da se v soboto oziroma v torek odprejo določene trgovine in storitvene dejavnosti, pri čemer bodo morali imeti negativni test zaposleni, ponekod pa tudi stranke, so se obupanim klicem dnevnih migrantov pridružili še trgovci in trgovke ter drugi posamezniki, ki bodo po dolgem času spet lahko delali, je napisala.

“In zdaj vas sprašujem: kdo smo mi, izvajalci vsega tega?! Smo res tako ničvredni, da si pred sprejetjem in uveljavitvijo vseh teh ‘nebuloz’ ne zaslužimo niti, da bi nas nekdo s tem vsaj seznanil in poučil, kako zadeve ustrezno izpeljati? Tudi vodstva zavodov so prepuščena sebi in zato prihaja do različnih praks v posameznih zavodih, kar ni niti prav niti pošteno do ljudi, ki so lahko zgolj še bolj zmedeni in jezni, posledice tega pa spet ‘pokasiramo’ mi, nič krivi in že tako preobremenjeni izvajalci na terenu,” predsednica sindikata piše predsedniku vlade Janezu Janši, ki opravlja tudi naloge ministra za zdravje, ter ostalim pristojnim.

Poziva jih, naj zadeve nemudoma uredijo. Vlade posameznih držav naj se vnaprej dogovorijo glede ukrepov, ki naj jih nato jasno skomunicirajo in naj veljajo obojestransko za vhod in izhod iz države znotraj EU, poziva in dodaja, naj tudi za vse druge dejavnosti znotraj naših meja sprejmejo razumne in izvedljive ukrepe, ki jih bodo izvajalci lahko tudi izpeljali.

Skincare Zero Image

Predsednica sindikata zdravstvene nege: Uredite kaos s testiranjem! Ljudje kličejo na vse možne številke, pogovori niso prijetni

Preberite izvorno novico na Predsednica sindikata zdravstvene nege: Uredite kaos s testiranjem! Ljudje kličejo na vse možne številke, pogovori niso prijetni >

Interdiskont.si | Ponudbe meseca