Smrtonosno »hecanje« »Zdaj smo prisiljeni resnici pogledati v oči« O prostovoljnem suženjstvu

Smrtonosno »hecanje« »Zdaj smo prisiljeni resnici pogledati v oči« O prostovoljnem suženjstvu

Screen Shot 2021-01-12 at 17.15.48.png

Vladni govorec Jelko Kacin je v ponedeljek pred uradno vladno tiskovno konferenco zbranim rekel: »Pejmo se mal’ hecat,« povzema Žurnal 24. Za izjavo se je že opravičil. Podobno kot ministrica za šolstvo za gala večerjo v polni dvorani izbranih udeležencev, medtem ko otroci doma izolirani jokajo pred ekrani. Takšne vrste opravičilo je to. Brez moralne ali politične odgovornosti. V času mask, maske padajo vsak dan. Vsak dan vidimo, komu ni mar za soljudi. Oholost. Vzvišenost. Privilegiji.

Ta teden se je zgodil še ena prelomna točka Tanja Fajon, domnevno leva politična opcija in Vinko Gorenak, domnevno desna politična opcija, sta se strinjala, da ljudje javno ne smejo izražati nestrinjanja z ukrepi. Lahko napišejo kaj na Facebook, potem se pa demokracija konča. Ljubljana je rezervirana za limuzine?

Screen Shot 2021-01-12 at 16.49.54.png

Medtem so vsak dan bolj glasne mame in očetje, ki jih resno skrbi šolanje otrok. Ne, če bodo otroci imeli briljantno znanje tujih jezikov. Ampak da otroci nazadujejo v športu, dramatično se jim slabša psihično počutje. Nekdanji odličnjaki, obetajoči športniki in veseli prijatelji, so le še bleda senca sebe za računalnikom. Osamljeni. Žalostni. Vestno klikajo po računalniku, njihovo srce pa razpada.

Kdo je izdal njihovo otroštvo in mladost? Smo odrasli naredili vse, da se postavimo za njihove pravice do izobrazbe, do druženja, do razvoja v zdrave in srečne ljudi?

Vladni govorec, ki ne dela ničesar, razen da podpovprečno govori v mikrofon, je prešel vse meje etičnega vedenja. Skrajni čas je, tudi, da se vprašamo od koga ali kaj, je bila vodenja »osamosvojitev« Slovenija, z osebami, kot so Janez Janša, Igor Bavčar, Jelko Kacin in Franci Zavrl skupaj s politično druščino? Zdaj vemo, kdo so in kaj delajo ter kje je pristala Slovenija. Če se ne vprašamo zdaj, kdaj se bomo? Kakšno ceno ima slepota za resnico?

Otroci nam ne bodo odpustili in prav bodo imeli. Ker če je to »hec«, je smrtonosen. Januarja 2021 je dr. Ari Joffe specialist za otroške nalezljive bolezni v otroški bolnišnici Stollery v Edmontonu in klinični profesor na oddelku za pediatrijo na Univerzi v Alberti objavil članek z naslovom COVID-19: premislek o skupini za karanteno, ki ugotavlja, da je škoda karanten desetkrat večja od njihove koristi. In Slovenija je karanteno podaljšala.

Na račun otrok. Na naš račun. To ni hec.

 Hvaležni za vsak evro podpore neodvisnemu mediju na PAYPAL (na koncu strani) ali TRR SI0310 0100 3585 477, Kristjan Vidner, Ob Mejašu 3, 1000 Ljubljana.

 

Skincare Zero Image

Smrtonosno »hecanje«  »Zdaj smo prisiljeni resnici pogledati v oči« O prostovoljnem suženjstvu

Preberite izvorno novico na Smrtonosno »hecanje« »Zdaj smo prisiljeni resnici pogledati v oči« O prostovoljnem suženjstvu >

Interdiskont.si | Ponudbe meseca