Koledar zdravja 2021: »Kaj bomo pa danes kuhali?« Za praznike kupujmo pri slovenskih podjetjih »Motnje ščitnice vidim že pri vsa…

Koledar zdravja 2021: »Kaj bomo pa danes kuhali?« Za praznike kupujmo pri slovenskih podjetjih »Motnje ščitnice vidim že pri vsa…

Koledar s sezonskimi recepti za prehrano, usklajeno z naravnimi ritmi: Kristine F. Mihelj, Marije Kočevar, Ane Obreza in Danijela Modreja.

Zakaj prav sezonski recepti?

Zrelostni koledar 2021 ponuja recepte s čim bolj sezonsko izbiro zelenjave, saj smo ljudje del narave in naš organizem je povezan z njenimi ritmi. Kar zaradi sodobnega načina življenja prevečkrat spregledamo. Narava je premišljeno organiziran sistem. Vsak del celotne ima svoj smisel in za vse obstaja pravi čas. Tako je vse, kar raste v nekem letnem času najprimernejše za nas prav v tistem trenutku leta. Denimo koprive, ki začnejo rasti spomladi, čistijo kri in prav takrat je za naš organizem pomembno razstrupljanje. Poleti, ko je toplo in naše telo potrebuje veliko tekočine, je tu sadje, ki vsebuje veliko vode. Če ga posušimo, postane odlična ozimnica, ki nam pozimi s sladkorjem, mikrohranili in sončno energijo, ki jo vsebuje sadje, pomaga skozi hladnejše in temnejše mesece.

Posamezni meseci s sezonskimi recepti  Zrelostnega koledarja 2012.

Posamezni meseci s sezonskimi recepti Zrelostnega koledarja 2012.

Tako ajurveda kot kitajska tradicionalna medicina poudarjata pomen obdobja, letnih časov in telesnih ciklov pri izbiri prehrane. Zagovarjata sezonsko prehrano in prehrano, ki je v skladu z osebnim ciklom človeka: starostno dobo, naravnimi predispozicijami, trenutnimi obremenitvami in tako dalje. Torej ne obstaja univerzalna dieta oziroma prehranski načrt, ki bi bil najprimernejši vedno in za vsakogar.

Dejstvo je, da je marsikdo izmed nas, ki živimo ali smo živeli v mestu brez vrtička ali vsaj balkonske gredice, popolnoma izgubil stik z zavestjo o sezonski zelenjavi in sadju. Morda smo se spomnili na to občasno, na obisku pri kakšnem sorodniku na deželi. Sicer pa, sledeč svojim običajem, kupili tisto zelenjavo ali dve, ki smo jo najbolj navajeni v svoji kuhinji. Zato nam je lahko razpredelnica v koledarju v pomoč. Hkrati nas Zrelostni koledar 2021 v kuhinji, vsak dan spominja, da ob obisku trgovine s polic vzamemo predvsem tisto, kar je sezonsko.

Pa tudi, če nam je popolnoma jasno, kdaj je kaj v sezoni, ali imamo lasten vrt, včasih preprosto potrebujemo kakšno novo idejo za kuhanje. Kot nalašč za to je Zrelostni koledar z recepti, ki je vedno pri roki.

Poleg tega je koledar lepa spodbuda za tiste, ki so se nedavno odločili za pretežno rastlinsko prehrano in še nimajo toliko izkušenj s kuhanjem na osnovi rastlinskih živil.

Vedno se trudimo, da tudi z vizualno podobo poživimo vaše stene in vaše dni! Zrelostni koledar 2021 je opremljen z živahno vizualno podobo in besedno iskrico vsakega meseca. Želimo si, da bi vam vsak dan prinašal veselje do svežega, sočnega in živega. Do prave – zdrave hrane.

Za recepte je poskrbela Marija Kočevar, dolgoletna predavateljica o prehrani, ki zdravi, za vizualno podobo Ana Obreza, za oblikovanje Danijel Modrej, zamisel pa prihaja od Kristina F. Mihelj, ki je tudi urednica Zrelostnega koledarja.

Stenski koledar: 280 X 220, cena 16 evrov. Namizni: 210 X1 50, cena 12 evrov.

Kontakt: [email protected]

IMG_3820.JPG

Skincare Zero Image

Koledar zdravja 2021: »Kaj bomo pa danes kuhali?« Za praznike kupujmo pri slovenskih podjetjih »Motnje ščitnice vidim že pri vsa...

Preberite izvorno novico na Koledar zdravja 2021: »Kaj bomo pa danes kuhali?« Za praznike kupujmo pri slovenskih podjetjih »Motnje ščitnice vidim že pri vsa… >

Interdiskont.si | Ponudbe meseca