»Veliki intelektualci veliko molčijo«Dedek pripovedujeTragedija slovenskega glasovanja

»Veliki intelektualci veliko molčijo«Dedek pripovedujeTragedija slovenskega glasovanja

Kot ste morda opazili, ali pa tudi ne, se intelektualci, zdravniki in pravniki po svetu povezujejo, da bi ustavili uničujoče ukrepe, ki domnevno zaradi zdravja, ugonabljajo cele generacije in popolnoma uničujejo gospodarstvo.

Kaj je skupna lastnost teh disidentskih intelektualcev in neodvisnih medijev ter novinarjev? Da se zavzemajo za transparentnost v medicini. Zahtevajo razjasnitev finančnih in korporativnih ozadij poslov, ki se odvijajo pod plaščem pandemije covid-19.

Pri nas v Sloveniji so se tudi oglasili nekateri zdravniki in pravniki, da naj se ustavijo pogubni učinki ukrepov na družbo in gospodarstvo. Opozarjajo za usodne posledice za najmlajše in za najstarejše. Pravih disidentskih glasov v Sloveniji ni več kot 20. Še za en razred ne.

Medtem pa smo dobili v Sloveniji tudi pismo 137 podpisnikov. Kaj želijo? Ti veliki slovenski intelektualci, prav zares so se izkazali s svojim delom na svojem področju, so vrhunski, so hkrati veliko molčali, ko so vse slovenske politične stranke spremenile zakon o nalezljivih boleznih. In oni naj bi bili za demokracijo in spremenjeno politično kulturo? Kje pa so bili, ko se je podpisala ameriška korporativna pogodba, pa ni bilo Janeza Janše na oblasti? Vsi ti intelektualci so molčali in še molčijo, ko se sredi Ljubljane sprehajajo malteški vitezi, se sestaja Trilaterala brez prisotnosti novinarjev in predvsem brez problematizacije in vprašanj teh velikih intelektualcev. Ki se oglasijo predvsem, ko je spet čas, da bi prišli še bližje koritu? So stavkali, ko je prišel Pompeo, ko se je napadala Venezuela, ko se je uničevala Sirija? Ko se je razkrilo, da je Greta Thunberg registrirana blagovna znamka? Veliko so molčali, ti intelektualci. Strateško molčali. Očitno se spet splača spregovoriti. Ampak jih bo ljudstvo poslušalo? Ne. Ne bo jih.

Vsi ti veliki intelektualci tudi molčijo ob disidentskih glasovih iz vsega sveta, da je cepivo proti covid-19 izjemno nevarno hitro narejeno in proizvedeno pod močno sumljivimi finančnimi interesi najbogatejših.

Zato se strinjam z Gregorjem Kosom iz neparlamentarne stranke Za zdravo družbo, da je pismo 137 intelektualcev in intelektualk boj za prevlado določene politične struje, ni pa boj za interese tistih, ki že leta in leta prosijo, da bi bili videni in slišani: starši otrok poškodovanih s cepivi. Njih ni. Čez njih so ti intelektualci naredili most. S tem so izgubili podporo množic in naklonjenost naroda. Zato v Sloveniji ni več ne prave leve ne desne politike, ampak trenutno zgolj politika interesov z različnimi logotipi. In vse te stranke so izdale naše otroke. Česar ne bomo nikoli pozabili in še manj odpustili. Začenja se nova politika v Sloveniji, brez vas.

Podprite neodvisni medij ZDRAVO SLOVENIJA. Pay Pal na koncu strani.

Foto: Pixabay

Skincare Zero Image

»Veliki intelektualci veliko molčijo«Dedek pripovedujeTragedija slovenskega glasovanja

Preberite izvorno novico na »Veliki intelektualci veliko molčijo«Dedek pripovedujeTragedija slovenskega glasovanja >

Interdiskont.si | Ponudbe meseca