Kaj se dogaja v Ameriki? Amerika! »Veliki intelektualci veliko molčijo« Tragedija slovenskega glasovanja

Kaj se dogaja v Ameriki? Amerika! »Veliki intelektualci veliko molčijo« Tragedija slovenskega glasovanja

Ilustracija: Anthony Freda Studio

“Sovražim biti prinašalka slabih novic, toda vnaprej načrtovani povolilni kaos se šele začenja. Ni naključje, da je država nacionalne varnosti jasno izrazila svojo namero za novo ‘vojno proti domačemu terorizmu’, ko se v ZDA začenjajo povolilni protesti,” komentira neodvisna raziskovalka političnih ozadij Whitney Webb. Poznavalci opozarjajo pred poveličevanjem odrešeniškega kompleksa Donalda Trumpa ali iskanjem rešitve v očitno zmedenem Joeju Bidnu.

Veliko je govora o tako imenovani globoki državi oziroma neizvoljenih mehanizmih oblasti, ki trdno držijo v rokah največjo moč, kljub menjavanju obrazov v Beli hiši. “Predsedniki, senatorji in predstavniki prihajajo in odhajajo, toda stroj ameriškega imperija desetletje za desetletjem melje naprej.” Kajti centri sodobne moči so v financah in napredni tehnologiji. Nedotakljivi pred volitvami!

Povprečni Američan ali Američanka sta bila ravnodušna, ko se je vlada ZDA vpletala v volitve drugih držav, nameščala in odstavljala predsednike, tudi s povzročanjem državnih udarov, smrti, uničevanja gospodarstva, če je bilo treba. Vse za demokracijo, so rekli.

Ameriška administracija, kakor sami sebe imenujejo, se je okronala za razsodnika primernosti vlad na drugih koncih sveta. Cel svet je bil prisiljen k vzdrževanju ameriških »sanj«, ki niso bile poceni: treba je bilo vzdrževati zelene trate, plačevati šolnine za Harvard, voziti velike avtomobile in se velikopotezno oboroževati. Ameriško ljudstvo je vmes po večini prenehalo uporabljati zemljevid, večinoma tudi možgane. Zaliti s sladkorjem, mehurčki in poneumljajočo televizijo, so postali groteska pasivnosti in nerazgledanosti. Oblasti je to ustrezalo.

Vmes se je globalna elita odločila, da se center moči, to je koncentracije kapitala, prenese na Kitajsko. Amerika je postajala vse bolj revna, pločniki vse bolj polni brezdomcev in ljudstvo vse bolj zmedeno.

Vrhunec propada ameriške fasade »vzorne demokracije«, ki so jo vsake štiri leta odigrali kot predstavo, so letošnje volitve. V skladu s scenarijem. Poglejte na spletno stran Svetovnega gospodarskega foruma, njihov cilj za leto 2030 je, da ZDA niso več svetovna velesila. Tako se je neizvoljena »elita« odločila. Kakor smo opazovali prestrašene prebivalce od Ukrajine do Egipta, ki niso dojemali, kaj se dogaja z njihovimi volitvami, zdaj prebivalstvo ZDA prvič doživlja pekel »barvnih revolucij za demokracijo«.

Zahodna demokracija, dežela uresničenih sanj, obljubljena dežela migrantov, blagoslovljena od Boga in kar je še blešečih opisov za ZDA, je danes dobesedno na barikadah. Ko so ameriški mediji, kot psovke omenjali Balkan, Bližnji vzhod in »nekrščansko« kulturo, kaj šele Rusijo, kot manj razvita območja, za katera je prava nagrada, če na njih stopi ameriška noga, se zdaj morajo pogledati v ogledalo. Njihova medijska scena je definicija vsega, kar so tako zagrizeno očitali drugim. Amerika je postala karikatura svojega večvrednega kompleksa.

Hkrati je to dokaz, da so volitve trdno v rokah kapitala in ljudstvo lahko samo nemočno spremlja odločitve, ki so že bile sprejete.

Hkrati je to priložnost za novo Ameriko, tisto, ki bi si jo res želeli ljudje. To si hkrati z njimi želimo z njimi vsi. Whitney Webb sorojake v ZDA svari naj se ne pridružijo ne levem in ne desnem nasilju pri doseganju zmage kateregakoli predsednika, temveč naj gradijo lokalne skupnosti in prepoznavajo soseda kot človeka. Ni kaj dodati. God Bless!

 
Podprite neodvisni medij ZDRAVO SLOVENIJA. Pay Pal na koncu strani.

Skincare Zero Image

Kaj se dogaja v Ameriki? Amerika! »Veliki intelektualci veliko molčijo« Tragedija slovenskega glasovanja

Preberite izvorno novico na Kaj se dogaja v Ameriki? Amerika! »Veliki intelektualci veliko molčijo« Tragedija slovenskega glasovanja >

Interdiskont.si | Ponudbe meseca