Direktorat za šport poziva: Športni objekti naj bodo odprti in dostopni

Direktorat za šport poziva: Športni objekti naj bodo odprti in dostopni

Na Ravnah so zaradi epidemiološke slike od danes naprej za obdobje najmanj štirinajstih dni za zunanje izvajalce z nekaj izjemami zaprte vse tri šolske telovadnice. Čeprav Direktorat za šport občine poziva, da naj športnih objektov in športnih površin ne zapirajo.

Direktorat za šport, ki deluje na Ministrstvu za izobraževanje znanost in šport, je 6. oktobra slovenskim občinam poslal dopis, v katerem so zapisali, da ocenjujejo, da je za uresničevanje javnega interesa na področju športa nujno, da so javni športni objekti in športne površine odprti oziroma dostopni in da se omogoči izvajanje vseh pojavnih oblik športa, ki jih opredeljuje Zakon o športu. 

“Prosimo vas, da župane občin pozovete, da zagotovijo odprtost in dostopnost javnih športnih objektov in športnih površin v lasti lokalnih skupnosti ter na ta način omogočijo zasledovanje javnega interesa na področju športa,” je med drugim zapisano v dopisu, ki so ga sestavili, ker so bili s strani nekaj športnih organizacij obveščeni, da so se določene občine odločile za ukrep začasnega zaprtja javnih športnih objektov in športnih površin.

Celoten dopis, pod katerim je podpisana v.d. generalne direktorice Direktorata za šport dr. Mojca Doupona, lahko preberete na TEJ POVEZAVI.

Ravno danes so za zunanje izvajalce namreč zaprli vse tri šolske telovadnice na Ravnah na Koroškem. Zaprte bodo ostale vsaj štirinajst dni, pri čemer lahko klubi, ki so vpeti v tekmovalni sistem z organizirano vadbo pod pogoji usklajenimi z NIJZ, nadaljujejo. Obvestilo, ki je dostopno na spletni strani občine, so sicer vmes dvakrat popravili. Najprej so za zunanje izvajalce zaprli vse telovadnice, nato so popravili, da gre le za tri šolske telovadnice, v zadnjem popravku pa so dodali, da  športni klubi, ki so vpeti v tekmovalni sistem z vadbo lahko nadaljujejo.

PREBERITE ŠE:

Na Ravnah za zunanje uporabnike zapirajo vse telovadnice, ki spadajo k osnovnim šolam

Skincare Zero Image

Direktorat za šport poziva: Športni objekti naj bodo odprti in dostopni

Preberite izvorno novico na Direktorat za šport poziva: Športni objekti naj bodo odprti in dostopni >

Interdiskont.si | Ponudbe meseca