»Ruska afera« – polom medijev v ZDAVojaki proti lastnim državljanom – Macron nastavil oborožene sile

»Ruska afera« – polom medijev v ZDAVojaki proti lastnim državljanom – Macron nastavil oborožene sile

Posebni preiskovalec Robert Mueller v svojem poročilu navaja, da ni dovolj dokazov, da je predvolilna kampanja Donalda Trumpa sodelovala z Rusijo.

brezdomci.jpg

Ameriški osrednji mediji so od leta 2017 obsedeno ukvarjali ne z epidemijo brezdomstva in ne z nedostopnostjo univerzitetnega šolanja in kakovostnega zdravstva za večino Američanov, temveč z »ruskim vplivom«. Za nenehne vojne in krute socialne razlike ameriška politika nujno potrebuje izgovor, ker s komunizmom ne morejo več strašiti, je dobra kar Rusija, saj je daleč in večina državljanov iz ZDA o njej nima pojma. Povprečne ameriške predstave o Rusiji namreč izvirajo iz filmov Jamesa Bonda. Američani ne vedo, da so v marsičem bolj osiromašena družba kot Rusija. Pravzaprav tega ne smejo vedeti, ker sicer bi se razbila iluzija o tem, da so ZDA »najboljša demokracija« na svetu.

The New York Times, The Washington Post, CNN in MSNBC so od maja 2017 napisali skupno 8507 člankov, kjer je bila glavna tema Muellerjevo poročilo in »ruska afera«, kar pomeni 13 člankov na to temo, na dan. Gre za ogromno odgovornost osrednjih medijev.

Poleg tega je »rusko afera« v dveh letih obsegala izdajo 2800 sodnih pozivov, zahtevala delo 19 odvetnikov in 40 agentov FBI, izdanih je bilo 500 nalogov za preiskavo in 230 za nadzor komunikacije, poslušali so tudi 500 pričevanj. Ugotovili so, da »ruske afere« – ni.

Ameriška demokratska stranka je namreč na vso silo želela dokazati, da je Donald Trum sodeloval z Rusijo. Za zmago Trumpa naj bi bil zaslužen ruski predsednik Vladimir Putin, ki se je vpletal v ameriške volitve. Tako so si zmago Trumpa razlagali osrednji mediji in ne z izrazitim razočaranjem nad politiko Hillary Clinton, ki je bila zelo sporna, piše tudi novinar Johantan Cook. Trump sicer Clintonovo dohaja s političnimi napakami v Venezueli in Izraelu.

Screen Shot 2019-03-25 at 19.00.55.png

Caitlin Johnston je kot neodvisna kolumnistka zapisala, da je bila »ruska afera« velikanska lažna novica osrednjih medijev. Brez utemeljenih dokazov so »rusko afero« poleg osrednjih medijev podpihovali tudi domnevno napredni Bernie Sanders in The Young Turks. Johnstonova meni, da je neobstoječe rusko vpletanje dodaten dokaz za javnost, da osrednji mediji niso vredni zaupanja. Saj najbolje plačani ameriški novinarji hujskajo javnost na podlagi domnev, za katere nimajo nobenih dokazov. Vsi neodvisni mediji so vedeli, da je »ruska afera« patetičen izgovor demokratske stranke za mešanje megle v javnosti, saj je Hillary Clinton vpletena v resne mednarodne zločine, če naj omenimo zgolj Haiti, je že dovolj. Trumpu pa so prav ti mediji zdaj priskrbeli gradivo za njegovo naslednjo predsedniško tekmo. Očital jim bo lahko napako vsakič, ko odpre usta.

Osrednji mediji so v izmišljeni »ruski aferi« želeli oblatiti vse neodvisne medije in hlastno delali sezname »fake news« spletnih strani. Nazadnje so na tem seznamu upravičeno pristali sami. Kako nizko lahko padeš, da kot kredibilen medij navedeš prodajalca spodnjega perila, ki je čez noč postal »izvedenec za orožje«, kar je Eliot Higgins in strani, kot so Boycott Russia Today, kakor da Američani visijo cele dneve na ruskih medijih?

Zdaj imajo namreč konkreten razlog več, da ameriškim ne zaupajo.

Screen Shot 2019-03-25 at 18.10.58.png

Skincare Zero Image

»Ruska afera« - polom medijev v ZDAVojaki proti lastnim državljanom – Macron nastavil oborožene sile

Preberite izvorno novico na »Ruska afera« – polom medijev v ZDAVojaki proti lastnim državljanom – Macron nastavil oborožene sile >

Interdiskont.si | Ponudbe meseca