Slikar Franc Boštjan ( 1930 – 1999 ) Eden izmed soustanoviteljev Društva korošk…

Slikar Franc Boštjan ( 1930 – 1999 ) Eden izmed soustanoviteljev Društva korošk…

Slikar Franc Boštjan ( 1930 – 1999 )

Eden izmed soustanoviteljev Društva koroških likovnikov leta 1977 in prvi predsednik.Končal je šolo za oblikovanje na oddelku za arhitekturo in slikarstvo.Dobitnik Prežihove plakete za dosežke na kulturnem področju v občini Ravne na Koroškem.Član ZDLU Slovenije, Jugoslavije in Asociation Internationale des Arts Plastiques.Upravnik bivšega ravenskega likovnega salona, vodja slikarske kolonije pod pokroviteljstvom ex železarne Ravne in član IO mednarodnega kiparskega simpozija v železu Forma Viva Ravne na Koroškem.

Smuckoca FB | FB Smuckoca >

DKL on Facebook >

SMUČARSKA KOČA

Smučarska koča stoji na severni strani Uršlje gore, na 765m nadmorske višine. Stoji v gorskem predelu, nedaleč od mestnega vrveža, na svežem zraku. S terase pred kočo se ponuja širok razgled čez Kotuljsko dolino, okoliška hribovja in Pohorje v ozadju. Pot do koče vodi od Raven na Koroškem ali iz Kotelj, nedaleč od Ivarčkega jezera.

GORSKI PENZION

Organiziranim obiskom ponujamo možnost nočitev v dvoposteljnih sobah s toaletnimi prostori in na skupnih ležiščih. V koči je urejena gostilna, kjer je prostora za 40 oseb, ter posebni jedilni prostor za 15 oseb. Za rezervacije nas pokličite ali nam pišite. Z veseljem vam bomo odgovorili, uredili rezervacijo ali se dogovorili za dogodek.