FOTO: Z Gorenjske poročajo o prometnih nesrečah. Policija: Če niste prepričani v svoje sposobnosti, nikar na cesto!

FOTO: Z Gorenjske poročajo o prometnih nesrečah. Policija: Če niste prepričani v svoje sposobnosti, nikar na cesto!

Jutranje padavine v Ljubljani

Kot kaže, bomo praznični mesec začeli v belem. Tudi danes smo namreč priča snežnim padavinam. Sneg se marsikje po Sloveniji oprijema cestišč, poročajo o nesrečah. Voznikom policija priporoča skrajno previdno vožnjo. 

Zdrs tovornjaka

(Foto: Bralka Eva)

Zaradi prometne nesreče je zaprta primorska avtocesta med priključkoma Postojna in Razdrto proti Kopru. Vozniki osebnih vozil so preusmerjeni na regionalno cesto med Postojno in Razdrtim. Nastaja zastoj. Zaradi prometne nesreče je promet oviran na primorski avtocesti med Gabrkom in Senožečami proti Ljubljani.

Na primorski avtocesti zdrsnilo tovorno vozilo, promet obstal

Zaradi zdrsa tovornega vozila je primorska avtocesta zaprta med priključkoma Postojna in Razdrto proti Kopru. Vozniki osebnih vozil so preusmerjeni na regionalno cesto med Postojno in Razdrtim. Nastaja zastoj.

Poleg tega je promet zaradi prometne oviran tudi med Gabrkom in Senožečami proti Ljubljani.

Na gorenjskem težke vozne razmere, nove nesreče

Gorenjski policisti so včeraj preko dneva obravnavali večje število prometnih nesreč, ki so bile povezane z aktualnimi voznimi razmerami in predvsem neprilagojeno hitrostjo vožnje. Skupno so sešteli 12 prometnih nesreč, večinoma je šlo za nesreče z materialno škodo in lažjimi poškodbami.

"Je pa danes snega na gorenjskih cestah več kot včeraj, še vedno izdatno sneži," je sporočil tiskovni predstavik Bojan Kos.  Vožnja je zaradi aktualnih razmer zelo zahtevna. V trenutnih razmerah so bili policisti na številko 113 med 7. in 8. uro obveščeni o dveh prometnih nesrečah.

Nesreča na Gorenjskem

Ena od današnjih prometnih nesreč na gorenjski avtocesti. (Foto: PU Kranj)

Policija: Če niste prepričani v svoje sposobnosti, nikar na cesto!

"Ponavljamo včerajšnje opozorilo glede prilagojene hitrosti vožnje, ustrezne  varnostne razdalje, pravilne uporabe vozne površine, vozniki naj se izogibajo  prehitevanjem, računajo naj na daljši čas vožnje in naj spremljajo aktualne prometne informacije. Brez ustrezno opremljenega vozila naj se udeleženci ne odpravijo na cesto, kar velja tudi za tiste, ki niso prepričani v svoje sposobnosti za vožnjo v trenutnih razmerah," pravi Kos. Dodaja, da naj pazijo tudi pešci, ker  pločniki povečini niso očiščeni, prehodi za pešce pa so lahko prekriti tudi s snegom.

Kje je zapadlo največ snega?

Včerajšnje padavine so še najdebelejšo odejo pustile na Gorenjskem in Notranjskem. Največ snega naj bi zapadlo v Radovljici, in sicer okoli 10 centimetrov. V noči na četrtek je nebo dodalo še kak centimeter. Danes bo oblačno, občasno bodo še padavine. Po nižinah v notranjosti bo večinoma snežilo, tudi na jugu bo dež prehajal v sneg. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 4, na Primorskem od 6 do 9 stopinj Celzija.

Jutri bo na Primorskem sprva delno jasno, čez dan se bo pooblačilo. Pihala bo šibka burja, ki se bo proti večeru krepila. Drugod bo pretežno oblačno, ponekod bo občasno naletaval sneg. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 2, na severozahodu okoli -7, ob morju 4, najvišje dnevne od -3 do 2, na Primorskem od 4 do 9 stopinj Celzija.

V soboto čez dan se bo delno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. V nedeljo bo delno jasno. Jutro bo mrzlo in ponekod po nižinah megleno. Burja bo oslabela.

Težave na cestah:

Zaradi snega velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike na cesti Spodnja Idrija – Godovič ter Col – Črni Vrh – Godovič; proti Hrvaški preko mejnih prehodov Petrina in Babno Polje. Prelaz Vršič je zaprt, obvezne verige pa so na prelazu Ljubelj. Zaradi zdrsa avtobusa je zaprta lokalna cesta Lokavec – Čepovan.

Pluženje

(Foto: POP TV)

Povezava do Izvorne Novice >

Jezički: