Prazniki bodo suhi, a hladni. V torek in sredo zjutraj je možna slana

Prazniki bodo suhi, a hladni. V torek in sredo zjutraj je možna slana

Zjutraj so bile temperature marsikje okoli ledišča, v Postojni, Slovenj Gradcu in na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pa celo 0 stopinj Celzija. V Babnem polju, ki je najhladnejši naseljen kraj v Sloveniji in ga imenujemo tudi slovenska Sibirija, pa so zjutraj izmerili celo dve stopinji pod ničlo.

Po hladnem jutru pa je bil nato dan lep in sončen. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 22 stopinj Celzija. 

Jutri bo zmerno, občasno tudi pretežno oblačno. Ponekod po nižinah bo zjutraj megla ali nizka oblačnost. Popoldne ali zvečer bo predvsem na vzhodu in severu rahlo deževalo. Prehodno bo zapihal severni veter, na Primorskem večinoma šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 7, ob morju do 12, najvišje dnevne od 15 do 19 stopinj Celzija.

Vse do naslednjega četrtka bo večinoma suho vreme. Le v petek in nedeljo popoldan bo na severu in ponekod na vzhodu države rahlo deževalo. (Foto: iStock)

V petek popoldne nas bo torej po napovedih Agencije za okolje (Arso) prešla hladna fronta, ki bo prinesla nekaj dežja, predvsem pa ohladitev. Kako pa kaže za konec tedna, ko je na sporedu tudi Ljubljanski maraton? 

''V soboto zjutraj se bo že zjasnilo. Ker bo del noči pihal severni veter, ne bo megle, pa tudi temperatura zjutraj bo kar znosna, v Ljubljani predvidevamo 4 stopinje Celzija. Do 11. ure se bo segrelo na okoli 8, popoldne pa bo od 12 do 15 stopinj Celzija. Vetra ne bo, le popoldne, nekje po 14. uri, bo zapihal zahodnik s hitrostjo okoli 30 km/h. Vreme bo sončno, občasno bo nekaj več koprenaste oblačnosti, ki bo lahko vmes za krajši čas bolj gosta. Popoldne bodo torej razmere za tek dokaj ugodne,'' so pojasnili na Arsu. 

V nedeljo bo jutro za kakšno stopinjo toplejše, okoli 5 ali 6 stopinj bo. ''Sredi dopoldneva bo okoli 12, popoldne lahko malo nad 15 stopinj Celzija. Sprva bo deloma sončno, a s precej koprenaste oblačnosti, sredi dneva in popoldne pa se bo postopno pooblačilo. Dež pričakujemo po 16. uri, morda kakšno kapljo tudi prej. Dopoldne bo zapihal zahodni veter s hitrostjo do okoli 30 km/h, popoldne, ob padavinah pa severnik. A verjetno bo takrat teka že konec. Razmere za nedeljski maraton bodo torej kar ugodne – morda bo nekoliko motil le veter, verjetno pa bi si ob štartu želeli malo višjo temperaturo,'' so napovedali na Arsu. 

Preberite še: Številne ulice bodo zaradi Ljubljanskega maratona zaprte. 

V torek in sredo zjutraj je možna slana

V nedeljo se bo Alpam od severa bližala hladna fronta, ki bo v noči na ponedeljek oslabljena prešla tudi Slovenijo. Za njo se bo nad Alpami okrepil anticiklon in vztrajal do srede. V četrtek in petek se bo višinska dolina hladnega zraka pomaknila nad Sredozemlje, kjer bo zato nastalo ciklonsko območje.

V nedeljo zvečer ali v noči na ponedeljek bo ponekod v notranjosti Slovenije rahlo deževalo. Od ponedeljka do srede bo suho in hladno vreme, predvsem v torek in sredo bo zjutraj marsikje slana. Po nižinah bo tudi nekaj megle. V četrtek in petek kaže na oblačno vreme z občasnimi padavinami. Meja sneženja se bo postopno spustila do okoli 1200 m nad morjem.

Povezava do Izvorne Novice >

Interdiskont.si | Ponudbe meseca

Jezički: