Predsedniška kandidatka Maja Makovec Brenčič: 'Ne ponuja le videza, pač pa tudi vsebino in srce'

Predsedniška kandidatka Maja Makovec Brenčič: 'Ne ponuja le videza, pač pa tudi vsebino in srce'

Kandidatka SMC za predsedniške volitve Maja Makovec Brenčič je v predsedniško bitko, kot pravi, stopila z veliko odločnosti in srca, sporočiti pa želi, da verjame v Slovenijo, ki verjame vase. Na vprašanje, v čem želi biti boljša od aktualnega predsednika Boruta Pahorja, pa je odgovorila z besedami: "Slovenija, bolj odločno".

"Želim sporočiti, da verjamem v Slovenijo, ki verjame vase, in da lahko samozavestno vendarle vsi skupaj stopamo naprej tako, da zagotavljamo in gradimo boljše pogoje za življenje vseh državljank in državljanov," je povedala Makovec Brenčičeva, ki jo je svet SMC v četrtek soglasno potrdil za kandidatko stranke za oktobrske predsedniške volitve.

Predvsem pa verjame v to, "da veliko ne le zmoremo, ampak da je med nami izjemno veliko sposobnosti in znanja". Prav to po njenem mnenju odlikuje Slovenijo.

V predsedniško bitko je Makovec Brenčičeva, kot pravi, stopila z veliko odločnosti, srca ter obenem dobrih želja za vse nas. "To bom skušala znova in znova zastopati, ne glede na to, kje sem in kje bom," je zagotovila in s tem odgovorila na vprašanje, ali ocenjuje, da ima realne možnosti drugi krog in zmago na volitvah.

Maja Makovec Brenčič želi biti odločna predsednica z jasnimi stališči do aktualnih vprašanj. (Foto: Aljoša Kravanja)

V video nagovoru po najavi njene predsedniške kandidature pa je Makovec Brenčičeva poudarila, da želi biti predsednica, ki prevzema aktivno vlogo v družbi in ki ne beži od konkretnih stališč glede aktualnih in pomembnih vprašanj.

Kot je dejala, se je v življenju srečala z različnimi izzivi, prestala tudi kar nekaj težkih preizkušenj. Če kaj, pa so jo vse te izkušnje naučile, da je vredno vztrajati, da je ne sme biti strah zavzeti stališče, imeti pogum, da se bori za svoje vrednote, da zagovarja prepričanja.

Kot predsednica želi imeti bolj odločilno vlogo pri razvoju naše države. "Veliko ljudi v Sloveniji beži od politike, ampak nekatera vprašanja so tako pomembna, da potrebujejo močnejši glas, zato bom o njih odločno spregovorila," je napovedala in dodala, da se veseli srečanj in pogovorov z državljani.

Predsednik SMC Miro Cerar je po četrtkovem zasedanju sveta stranke Makovec Brenčičevo, sicer aktualno ministrico za izobraževanje, znanost in šport, označil za pogumno in odločno. "Ne ponuja le videza, ampak tudi vsebino in srce," je dejal in ocenil, da ima njihova kandidatka realno možnost za uvrstitev v drugi krog in zmago na volitvah.

Povezava do Izvorne Novice >

Jezički: