S plohami in nevihtami prihaja ohladitev, a poletja še ne bo konec

Soncnice Nebo Oblaki Planine Gore Rumeno Oranzno Zeleno

S plohami in nevihtami prihaja ohladitev, a poletja še ne bo konec

(Foto: AP)

Sloveniji se po daljšem obdobju suhega vremena približuje vremenska motnja, ki bo prinesla padavine in ohladitev.

Dežurni meteorolog na Agenciji RS za okolje Janez Markošek je dejal, da bodo plohe in nevihte sprva sredi dneva dosegle severozahodne kraje, do noči pa bodo zajele vso Slovenijo. Vendar, kot pravi, poletje še ne bo odšlo, saj se bo naslednji teden spet ogrelo.

Previdno v kampih na Obali

Hladna fronta, ki bo danes dosegla naše kraje, bo na severozahodu Slovenije že sredi dneva prinesla padavine in krajevne nevihte. Na Primorskem bodo tako do noči in ponoči lokalno močnejši nalivi. Po besedah Markoška naj bodo previdni predvsem turisti, ki šotorijo v kampih na slovenski obali in hrvaški Istri, saj bodo tam možna krajevna neurja z močnejšimi sunki vetra.

Noč bo tudi drugod po Sloveniji prinesla oblake s padavinami, vendar bo dež v nedeljo zjutraj, ponekod pa šele zgodaj dopoldne, ponehal. Ponovno se bo zjasnilo, vendar bo občutno hladneje, saj bodo dnevne temperature po tej vremenski motnji precej nižje, kot smo jih bili navajeni v preteklih dneh, je povedal Markošek. Gibale se bodo od 19 do 23 stopin Celzija čez dan, na Primorskem okoli 26 stopinj Celzija.

Nedelja bo predvsem na Primorskem sončna, vendar bo pihala zmerna burja, drugod se bodo oblaki postopoma trgali. Meteorolog pa popoldne ne izključuje še kakšne krajevne plohe.

Prihodnji teden spet sonce in temperature okoli 30 stopinj Celzija

Markošek je poudaril, da poletja s to hladno fronto še ne bo konec. Prihodnji teden je tako pričakovati sončno vreme, sprva sicer s svežimi jutri. Ponekod se bo zjutraj pojavila tudi megla. Od srede naprej pa bo postopoma spet topleje, tako da konec tedna že lahko ponovno pričakujemo temperature okrog 30 stopinj Celzija, je še povedal dežurni meteorolog.

Povezava do Izvorne Novice >

Jezički: