Reprezentanca: G. Dragić in Šiško že v Zrečah, Kokoškov zadovoljen s trenutno pripravljenostjo košarkarjev

Reprezentanca: G. Dragić in Šiško že v Zrečah, Kokoškov zadovoljen s trenutno pripravljenostjo košarkarjev

Slovenska košarkarska izbrana vrsta je z odhodom v Zreče vstopila v tretji cikel priprav na septembrsko evropsko prvenstvo, ki ga bodo premierno gostile štiri države – Romunija, Finska, Izrael in Turčija. Varovanci Igorja Kokoškova so na prvi od skupno devetih prijateljskih tekem proti skromnemu ruskemu univerzitetnemu moštvu 'ogreli' dlani, od danes pa bo reprezentančni spisek bogatejši še za dve imeni – Gorana Dragića in Žana Marka Šiška.

Po besedah selektorja Igorja Kokoškova čaka Erazma Lorbka še ogromno dela do vrnitve na nekdanjo raven. (Foto: Aljoša Kravanja)

Selektor Kokoškov ne skriva zadovoljstva nad izkazovanjem volje in želje po dokazovanju reprezentantov, ki si želijo izboriti svoje mesto med dvanajsterico, ki bo odpotovala na uvodni del EP-ja v Helsinke. "Vsi se maksimalno trudijo in so popolnoma posvečeni delu, kar me navdaja z velikim optimizmom. Igralci so že ustvarili potrebno 'kemijo' znotraj moštva, kar je eden glavnih pogojev za doseganje želenega rezultata. Mi imamo svojo pot, za katero verjamemo, da je prava," je med drugim zbranim predstavnikom 'sedme sile' pred odhodom v Zreče povedal Igor Kokoškov, ki je na vprašanje o trenutni pripravljenosti nekoč najboljšega centra slovenske izbrane vrste Erazma Lorbka, dejal: "Erazem se zelo trudi, napredek je viden, toda moramo biti pazljivi in potrpežljivi z njim, saj so zadnja tri leta neigranja pustila določene posledice. Občutek za žogo in met je še vedno vrhunski, ostali občutki, povezani s samo igro, pa bodo prišli sčasoma." 

Če je bil ob reprezentančnem zboru 18. julija v Ljubljani najbolj oblegan reprezentant Luka Dončić, je bil tokrat razumljivo na prvi 'bojni' črti z novinarji prvi zvezdnik Goran Dragić, katerega veseli dejstvo, da sta se tako Dončić kot tudi Anthony Randolph hitro vklopila v moštvo. "Gre za odlična košarkarja in fanta, ki nam lahko ogromno prineseta. Imamo dobro ekipo, ki se mora uigrati in še bolj povezati v skladno celoto. To je ključ do uspešnih iger na evropskem prvenstvu. Verjamem, da imamo še dovolj časa, da stvari sedejo na svoje mesto," je poudaril starejši od bratov Dragić. 

Goran Dragić in druščina se bodo slovenskemu občinstvu znova predstavili ta konec tedna, ko jih v petek in nedeljo v mariborski dvorani Tabor čakata novi prijateljski preizkušnji proti reprezentancama Madžarske oziroma Češke. 

 

Povezava do Izvorne Novice >

Interdiskont.si | Ponudbe meseca

Jezički: