Randolph je 'novopečeni' Slovenec, zadovoljen tudi Nesterović

Randolph je 'novopečeni' Slovenec, zadovoljen tudi Nesterović

Anthony Randolph, ki se že od 19. julija s slovensko reprezentanco pripravlja na nastop na Eurobasketu 2017, je prejel slovensko državljanstvo in bo na Eurobasketu lahko zastopal Slovenijo, so sporočili iz Košarkarske zveze Slovenije (KZS). Randolph je v slovenskem dresu doslej že odigral dve prijateljski tekmi. Proti univerzitetni ekipi Rusije je dosegel dvanajst točk, nato za kratko zapustil reprezentanco zaradi poroke, nato pa se je vrnil in bil v kadru na tekmi proti Hrvaški, vendar ni zaigral. Priložnost je 27-letni krilni center dobil na naslednji tekmi proti Ukrajini, ko je dosegel devet točk.

V Nemčiji rojeni 27-letni Randolph je bil leta 2008 kot štirinajsti izbran na naboru lige NBA, 211 centimetrov visoki košarkar lahko igra na položaju krilnega centra in centra, kar šest sezon pa je igral v ligi NBA. Prvi dve sezoni je prebil pri Golden State Warriors, nato se je preselil k New York Knicks, onkraj Atlantika pa je igral še za Minnesoto Timberwolves in Denver Nuggets. V Evropi je naprej pigral pri ruskem mošvu Lokomotivu iz Kubana, od začetka prejšnje sezone pa je soigralec Luke Dončića pri madridskem Realu.

"Navdušen sem, da sem prejel slovensko državljanstvo in uradno postal del slovenske košarkarske reprezentance. Veselim se nastopa na evropskem prvenstvu, kjer bom naredil vse, da dosežemo zastavljene cilje. Vedno se bom rad vračal v Slovenijo, nad katero sem navdušen," je dejal Randolph.

Zadovoljen je tudi generalni sekretar Radoslav Nesterović: "Iskreno se zahvaljujemo državnemu zboru in vladi Republike Slovenije, pristojnemu ministrstvu, Petru Vilfanu in vsem ostalim, ki so pripomogli, da je Anthony Randolph prejel slovensko državljanstvo. Randolph je v pripravljalnem obdobju dokazal, da gre za izjemno osebo in odličnega igralca. Zelo dobro se je ujel z novimi soigralci ter strokovnim štabom. Slovenska reprezentanca je imela v zadnjih letih primanjkljaj na položaju krilnega centra. Verjamem, da se bo naša odločitev pokazala za pravilno tudi na evropskem prvenstvu."

Anthony Randolph (Foto: Aljoša Kravanja)

Povezava do Izvorne Novice >

Jezički: