PRENOS V ŽIVO: Slovenci s tekmo proti Poljakom odpirajo EP v košarki

PRENOS V ŽIVO: Slovenci s tekmo proti Poljakom odpirajo EP v košarki

Hartwall Arena ni bila najbolj polna za otvoritveni obračun letošnjega EuroBasketa. Slovenski košarkarji se s tem niso obremenjevali, dan po podvigu odbojkarjev, ki so na EP na Poljskem ugnali domačine, so bili tudi sami pripravljeni zmagovito odpreti turnir z zmago nad Poljaki. Goran Dragić je napovedal, da bo to njegovo zadnje prvenstvo, medtem ko je bila za Luka Dončića helsinška tekma začetek reprezentančne poti. Izbrance selektorja Igorja Kokoškova je na tribunah pričakalo slabih 300 navijačev v dresih z državnim grbom, ti so nadaljevali tradicijo in tudi na oddaljeno Finsko prišli podpirat najboljše košarkarje s sončne strani Alp.

Več sledi!

Poljaki so v pripravljalnem obdobju odigrali enajst tekem, najprej bo bili dvakrat boljši od Čehov, nato pa premagali še Latvijo, Nemčijo, Rusijo, Veliko Britanijo in Madžarsko, izgubili pa proti Izraelu, Srbiji, Latviji in Litvi. Pripravljalno obdobje so zaključili s sedmimi zmagami in štirimi porazi. Glavno orožje poljskega selektorja Mika Taylorja je 24-letni Mateusz Ponitka, na prvenstvu pa ne bo mogel računati na "reprezentančno upokojenega" Marcina Gortata in poškodovanega Macieja Lampeja.

Med skupinskim delom boste lahko spremljali tudi zabavno rubriko Zoki izziva. Zoran Dragić je v preizkusu košarkarskih veščin, tako imenovani raketi, izzval več reprezentantov. Smeha in zabave ni manjkalo, najprej sledi epizoda z mlajšim Dragićem in Luko Dončićem. Za zmagovalca lahko glasujete na našem profilu na Twitterju @Sport24ur!

Povprečna starost poljske izbrane vrste je 28 let, Slovenci so v povprečju za tri leta mlajši. "Poljaki so svojo kvaliteto dokazali že v pripravljalnem obdobju, ko so bili povsem enakovredni vsem reprezentancam. Ne glede na to, da so ostali brez Gortata in Lampeja, imajo zelo dolgo klop. So zelo kompaktna ekipa, ki ima odličen strelce z razdalje. Njihovi krilni centri so izjemno gibljivi ter nevarni v skoku v napadu. Njihovo igro kreira 216 centimetrov visoki center (Przemek) Karnowski, ki je odličen podajalec, odlično pa se znajde tudi pri igri pod samim obročem. Najpomembnejše bo, da omejimo najboljše poljske strelce z razdalje in kontroliramo skok," pred uvodnim dvobojem EP pravi pomočnik selektorja slovenske reprezentance Aleksander Sekulić.

Evropsko prvenstvo v košarki, 1. krog (prenos ob 12.15 na Kanalu A in VOYO):

Skupina A (Helsinki)

Ob 12.45:
Slovenija ‒ Poljska -:-* (-:-, -:-, -:-, -:-)

Povezava do Izvorne Novice >

Interdiskont.si | Ponudbe meseca

Jezički: