Ceste polne pločevine, na mejnih prehodih daljše čakalne dobe

Ceste polne pločevine, na mejnih prehodih daljše čakalne dobe

Konec tedna in lepo vreme običajno pomenita gnečo na cestah in tudi tokrat ni nič drugače.

Prometno-informcijski center obvešča, da je zaradi prometne nesreče na štajerski avtocesti oviran promet pred priključkom Celje vzhod v smeri Maribora, na primorski avtocesti pa je pred počivališčem Ravbarkomanda zaprt prehitevalni pas v smeri Ljubljane. Nastaja daljši zastoj.

Na gorenjski avtocesti je pred predorom Karavanke zastoj proti Avstriji dolg pet kilometrov, v smeri Kranjske Gore priporočamo izvoz Jesenice vzhod.

Zaradi gostote prometa in kontrole, ki jo izvajajo na avstrijski strani, občasno zapirajo predor Ljubelj.

Karavanke – Ljubljana, cestninska postaja Hrušica (Foto: Promet.si)

Zastoj, dolg dva kilometra, je nastal na koncu podravske avtoceste, med Hajdino in razcepom Draženci proti Hrvaški.

Na pomurski avtocesti med Lendavo in prehodom Pince v smeri Madžarske pa je zaradi prometne nesreče zastoj dolg 0,5 kilometra. Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da so ob 7. uri trčila tri osebna vozila, v nesreči pa so se tri osebe lažje poškodovale.

Zastoji prav tako nastajajo na cestah Lesce – Bled, Mojstrana – Kranjska Gora, Obrov – Podgrad – Starod, Lucija – Seča – Sečovlje, Koper – Šmarje – Dragonja, Ilirska Bistrica – Jelšane in Draženci – Podlehnik – Gruškovje.

Po zadnjih podatkih policije so čakalne dobe na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Starod, Jelšane, Metlika ter Gruškovje. Po podatkih hrvaškega avto kluba HAK je petkilometrski zastoj proti mejnima prehodoma Sečovlje in Dragonja.

Na mejnem prehodu Sečovlje morajo osebna vozila za vstop čakati pol ure in eno uro za izstop. Na mejnih prehodih Sočerga in Jelšane je čakalna doba za izstop osebnih vozil pol ure in eno uro na mejnem prehodu Starod. Eno uro morajo za izstop čakati vozniki osebnih vozil na mejnem prehodu Gruškovje, za vstop v državo pa 40 minut. Ne mejnem prehodu Dragonja je čakalna doba pri vstopu za osebna vozila uro in pol, za avtobuse in tovorna vozila pa pol ure. Za izstop morajo osebna vozila čakati 45 minut, avtobusi in tovorna vozila pa pol ure.

Stanje na cestah lahko spremljate TUKAJ.

V teh vročih dneh na Darsu voznike opozarjajo, naj s seboj na pot vzamejo dovolj vode.

Povezava do Izvorne Novice >

Interdiskont.si | Ponudbe meseca

Jezički: