Ohladitev v objemu gora

Ohladitev v objemu gora

Ponudba je res široka in raznolika,  kot nalašč za en daljši in še kakšen krajši oddih, kombinacijo sončenja ob morju in aktivnih  trenutkov na svežem gorskem zraku, obisk tujine z dodatkom parih dni blizu doma….  Vsekakor pa so temperature v tem času najprijetnejše v gorskem svetu. Tam se ob večerih prijetno ohladi, tekom dneva pa senco lahko poiščemo v gozdovih, ob rekah, jezerih.

KRANJSKA GORA – ZA VSE GENERACIJE,  V VSEH LETNIH ČASIH

Kranjska Gora z okolico je s široko ponudbo in naravnimi danostmi destinacija za različno zahtevne goste.  Poleti je zaradi prijetne klime še posebej zaželena pri  tistih,  ki želijo  svoje  proste  trenutke preživeti aktivno in v naravi. Obkrožena z gorami in zelenimi gozdovi je odlično izhodišče za vse pohodnike in ljubitelje sprehodov v naravi ter kolesarjenja in rolanja. Poleg  mnogih sprehajalnih poti je na  razpolago več kilometrov kolesarskih poti, ki vodijo v sosednjo Italijo in Avstrijo.  Oglejte si Planico v zeleni preobleki, odkrijte skrivnost izvira Save Dolinke v Zelencih, osvežite se ob razpršenih kapljicah Špikovih slapov, naj vas objame gorovje v romantičnem Tamarju, na Tromeji s pogledom zaobjemite kar tri države naenkrat ali pa se odpravite na odkrivanje ponudbe naših sosedov. Adrenalinski navdušenci boste dneve lahko zapolnili s spusti v kolesarskem parku. Adrenalin pa se vam bo povišal tudi na poletnem sankališču Besna Pehta in Bedančevi drči, najbolj pogumni pa se lahko spustite po jeklenici po hrbtišču velikanke v Planici.

Jezero Jasna

Da bodo vaš i prosti dnevi res popolni, bodo poskrbeli v hotelih Hit Alpinea Kranjska Gora, ki združuje tri hotele hotelov (Kompas, Ramada Resort, Ramada Hotel & Suites) ter apartmajsko hišo, wellness centre, gostinsko ponudbo in lastno animacijsko službo, ki poskrbi, da nikomur ni dolgčas.

ZA NAJMLAJŠE

Med poletjem bo poskrbljeno za zabavo celotne družine. Dneve boste lahko zapolnili z ustvarjalnimi delavnicami,  vodenimi  igrami  in  telovadbo  na  bazenu,  pohodi  z  baklami  in  spoznavanjem  Kranjske  Gore,  predvsem  pa  bo  aktivno,  saj  Kranjska  Gora  z  okolico  nudi  neskončne  možnosti  za šport  in zabavo. Dogajanje  bo  popestril  tudi  Kekec,  ki  bo  z  otroki  zaplesal  v  mini  disku.  Proste  trenutke  lahko    tudi    kulinarično    obarvate,    saj    vas    bodo    animatorji  v  sodelovanju  z  večkrat  nagrajenimi kuharji,  na  delavnicah naučili speči okusne  sladice,  piškote in  pice. 

Družina

SPOZNAJ KRANJSKO GORO SKOZI KULINARIKO

Kranjsko Goro  spoznate tudi skozi kulinariko – vsak četrtek se  lahko udeležite  Kulinarične  poti,  ki vas bo v enem večeru popeljala po petih lokacijah, na katerih  boste  spoznali  kulinariko  in vina Slovenije  ter  zgodovino  destinacije. Gostom  pot  prinaša posebno kulinarično doživetje Kranjske Gore. Pet ponudnikov se je  povezalo v zaokroženo celoto in skozi gostinsko ponudbo gostom približalo slovensko kulinariko. Pot je namenjena vsem, ki bi želeli preživeti prijeten večer ob dobri hrani in pijači. Dodatna vrednost pa je spoznavanje destinacije in njene ponudbe na  edinstven način.  

Kulinarična pot

RAZVAJANJE  IN OSVEŽITEV
Osvežili se boste lahko  tudi  v  bazenih Hit Alpinea,  s čudovitim  razgledom  na  Julijske  Alpe  ali  v  jezeru  Jasna,  kjer  bo  tudi  veliko ostalega  dogajanja . Za  osvežitev  pa  priporočam tudi  obisk  katerega  izmed  slapov,  ki  jih  najdete  povsod  po  destinaciji.

Le klik vas še loči do prijetnih trenutkov preživetih v objemu narave: www.hit-alpinea.si

Bazen

NAMIG ZA  IZLETE PRIMERNE ZA VSO DRUŽINO

ZELENCI

Do Zelencev boste iz Kranjske Gore prišli po kolesarski poti ali cesti, ki vodi do Rateč oz mejnega prehoda z Italijo. Čudovita jezerca so dostopna po krajši, označeni pešpoti, ki vodi desno od kolesarske poti ali iz parkirišča. Jezerca so »drugi« oz talni izvir Save Dolinke (prvi izvir je v Tamarju)  in so naravni rezervat. Občudovali boste lahko neokrnjeno naravo, zanimivo rastje in živalski svet.

PLANICA – TAMAR

Veste koliko stopnic je do vrha velikanke? Če vam jih ne bo uspelo prehoditi, se ob pobočju lahko odpeljete tudi s sedežnico in najpogumnejši spustite po jeklenici nazaj. In če ste že v Planici, vam priporočamo, da pot še malo podaljšate in se opravite v Tamar. Cesta iz Planice proti Tamarju je makadamska in zaprta za vozila, tako da se bo potrebno naprej odpraviti peš. Poti v Tamar sta dve, v kolikor boste izbrali desno (pozimi namenjeno tekačem), boste na njej – skozi učno pot,  spoznavali okoliško hribovje in ostale zanimivosti. Tamar je tudi odlična izhodišča točka za vse, ki bi se odpravili tudi na malo zahtevnejše obiske naših gora.

TROMEJA ( PEČ)

Izredno priljubljena točka izletnikov, je 1508 m visok vrh, ki se dviga nad Ratečami in na katerem je tromeja med Avstrijo, Italijo in Slovenijo.  Iz Rateč boste do vrha zmerno hodili cca. 2 uri. Ob poti vas bodo spremljale informacijske table, ki vas bodo seznanile z zanimivostmi, na vrhu pa se vam bo odprl čudovit razgled na sosednjo Avstrijo in proti dolini Tamarja.

MARTULJŠKI SLAPOVI

Do začetne točke v Gozd Martuljku boste iz Kranjske Gore prišli po kolesarski poti ali z avtomobilom v smeri Ljubljane, od hotela Špik pa preko mostu čez Savo Dolinko do parkirišča ob cesti. Označena pot vas bo vodila do prvega 30 m visokega slapu ter do drugega 100 m visokega slapu. 

SLAP PERIČNIK – Mojstrana

Iz Kranjske Gore se odpravite proti Mojstrani (smer Ljubljana). Do Mojstrane vas vodi tudi kolesarska pot, ki je ločena od ceste (priporočamo ta način). Iz Mojstrane se do slapu lahko odpravite po pešpoti ali pa se z avtomobilom pripeljete do koče pri Peričniku.

Slap je izredno zanimiv, saj se pod njim lahko celo sprehodite, visok pa je kar 52 m. Možen je tudi dostop do drugega slapu, pot do njega pa je kratka, a strma.

Vsi predlagani izleti so primerni za različno fizično pripravljene izletnike, na nekatere vas popeljejo  tudi animatorji Hit Alpinee.  V kolikor bi želeli vam lahko za na pot v hotelu pripravijo tudi kosilo/malico ali pa se okrepčate na lokacijah, kjer je ponudba izredno dobra (le na Tromeji na slovenski strani ni gostinske ponudbe). Z lanskim letom je pod velikanko odprto gostišče Kavka, kjer nudijo domače jedi.

Storite nekaj zase in svoje najbližje, pustite se razvajati in si privoščite aktiven oddih v objemu gora.

www.hit-alpinea.si
Brezplačna telefonska številka: 080 88 30

Naročnik oglasa je: Hit Alpinea.

Povezava do Izvorne Novice >

Interdiskont.si | Ponudbe meseca

Jezički: