Nocoj na Kanalu A in VOYO: Dončić in Randolph bosta prvič oblekla slovenski dres

Nocoj na Kanalu A in VOYO: Dončić in Randolph bosta prvič oblekla slovenski dres

Anthony Randolph (Foto: Damjan Žibert)

Na uvodni pripravljalni tekmi bo nastopilo petnajst od sedemnajstih košarkarjev, ki so 19. julija začeli misijo eurobasket 2017. Dva igralca bo selektor Igor Kokoškov pustil na tribunah, manjkala pa bosta tudi kapetan Goran Dragić ter mladi Mark Žan Šiško, ki se bosta izbrani vrsti pridružila 1. avgusta.

Na evropskem prvenstvu bo Slovenija igrala v skupini A v Helsinkih na Finskem. Tekmeci Slovenije v prvem delu bodo Poljaki, Finci, Grki, Islandci in Francozi. V izločilne boje, ki bodo potekali v turškem Istanbulu se uvrstijo štiri reprezentance.

Prvi tekmec Slovenije je precejšnja neznanka. Pri nas je sicer že nekaj časa na pripravah, ta teden pa je tudi odigral eno prijateljsko tekmo proti reprezentanci Gruzije in izgubil s 86:97. "V naši reprezentanci je kar nekaj novih obrazov in ta obračun bo kot nalašč za dokazovanje in nabiranje izkušenj. Srečanje ne bo atraktivno, pomembno pa je, da začnemo z ritmom tekem, saj je to najboljši pokazatelj trenutnega stanja v ekipi," pravi Edo Murić.

Košarkarji pred tekmo Maribor - Hafnarfjörđur - 10

Luka Dončić (Foto: Damjan Žibert)

Izbranci selektorja Igorja Kokoškova bodo v Sloveniji odigrali še tri tekme. Vse si bosta lahko ogledali na Kanalu A in VOYO. Nocojšnja tekma v Rogaški Slatini se bo začela s studijskim delom začela ob 20. uri. V petek, 4. avgusta, bodo v Mariboru igrali še z Madžarsko, dva dni kasneje s Češko, priprave na eurobasket, ki se bo začel 31. avgusta, pa bodo sklenili v Stožicah 24. avgusta proti Hrvaški.

Uvodni pripravljalni obračun slovenskih košarkarjev proti univerzitetnemu ruskemu moštvu si boste od 20. ure naprej lahko ogledali na Kanalu A in VOYO.

"S pripravami na evropsko prvenstvo je začelo sedemnajst košarkarjev, za katerimi je dober teden treningov. Na nedeljski tekmi bo priložnost za igro dobilo petnajst fantov. V srečanje vstopamo brez rezultatskih pričakovanj, namen tekme je, da vseh petnajst košarkarjev dobi zadostno minutažo in priložnost za dokazovanje. Upam, da nas bo že na uvodni tekmi pripravljalnega obdobja podpiralo čim več navijačev," pa za uradno spletno stran krovne košarkarske zveze pravi pomočnik selektorja slovenske moške članske reprezentance Rado Trifunović

Košarka: Slovenija – Rusija

Povezava do Izvorne Novice >

Jezički: