V nedeljo se začenja Odbojkarski kamp Tineta Urnauta | Občina Ravne na Koroškem

V nedeljo se začenja Odbojkarski kamp Tineta Urnauta | Občina Ravne na Koroškem

 

Prihajajoči vikend se na Ravnah na Koroškem začenja poletni odbojkarski kamp pod vodstvom Tineta Urnauta in izkušene trenerske ekipe

 

Med 2. in 8. julijem se bo v Športnem centru Ravne na Koroškem odvil poletni odbojkarski kamp Tineta Urnauta, kapetana slovenske odbojkarske reprezentance. Organizatorji (ekipa kampa ter ZKŠTM – Zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Ravne na Koroškem) so za udeležence pripravili po dva treninga dnevno v športnih dvoranah ter številne spremljajoče aktivnosti. Kampa se bo udeležilo preko 70 otrok, s čimer so zapolnjene prav vse kapacitete. Uradna otvoritev kampa s hkratno otvoritvijo novega igrišča za odbojko na mivki, ki bo odprta tudi za javnost, se bo odvila v ponedeljek na Ravnah na Koroškem. Več: www.tineurnaut.si.

 

V nedeljo, 2. julija, se pričenja Odbojkarski kamp Tineta Urnauta, ki bo drugo leto zapovrstjo sprejel številne mlade športne navdušence. Znanje odbojke bo nadgrajevalo okoli 70 osnovnošolcev in osnovnošolk oziroma srednješolcev in srednješolk iz Slovenije in tujine. S tem so zapolnjene prav vse kapacitete kampa, nekateri domačini se bodo na kamp celo vsakodnevno vozili in bivali doma. »Nismo dvomili, da bo poletni kamp Tineta Urnauta povsem zapolnjen, vseeno pa nas veseli dejstvo, da je bil odziv zelo pozitiven in da smo v zadnjem mesecu pred začetkom kampa polnili le še nekaj zadnjih mest. Tako organizacijsko kot vsebinsko se obeta odličen odbojkarski kamp za mlade in upamo, da se bodo zato radi vračali k nam tudi prihodnja leta,« je o kampu dejal direktor ZKŠTM, Aleš Logar.

 

Organizatorji so povabili izkušene trenerje, s katerimi bodo mladi odbojkarji in odbojkarice urili svoje veščine. Adolfa Urnauta (bivšega trenerja številnih moških in ženskih klubskih ekip v Sloveniji, na Hrvaškem in v Italiji), Andreja Urnauta (trenerja odbojkarskega kluba Shanks Guibertin iz Belgije, s trenerskimi izkušnjami v klubih v Sloveniji, Belgiji, Nemčiji in v državni reprezentanci Hrvaške), Barbaro Drevenšek (bivšo igralko, trenerko mlajših selekcij in sodnico), Gašperja Ribiča (trenerja moške in ženske ekipe OK Calcit Ljubljana), Jeleno Ščerbakovo (trenerko mlajših kategorij in bivšo klubsko igralko ekip v Rusiji, na Hrvaškem, v Franciji), Leonarda Bariča (trenerja moških ekip v Sloveniji, Franciji, Avstriji, ZAE in na Hrvaškem), Matjaža Urnauta (igralca in trenerja ekipe Saint Louis iz Francije) in Urško Skarlovnik (profesorico športne vzgoje, sodnico, bivšo članico strokovnega sveta pri Odbojkarski zvezi Slovenije). Poleg trenerskih veščin se prav vsi ponašajo tudi z osebnimi športnimi uspehi, zaradi katerih bodo nedvomno dober vzgled in motivacija mladim odbojkarjem in odbojkaricam.

 

»Ko sem bil mlajši, se mi je zdel dan brez odbojke izgubljen dan. Med poletnimi počitnicami sem si želel igrati dvoransko odbojko, vendar ni bilo možnosti. Zato želimo mladim ponuditi priložnost, da tudi med počitnicami vsaj za teden dni uživajo v dvoranski odbojki, se spoznajo in družijo z vrstniki, ki imajo radi odbojko, ter se ob odličnih trenerjih naučijo novih spretnosti. Prepričan sem, da bodo uživali tudi ob drugih športnih aktivnostih ter druženju,« je o kampu in ideji zanj povedal Tine Urnaut. Organizatorji so namreč za udeležence pripravili tudi vrsto spremljajočih aktivnosti: odbojko na mivki, odbojko v vodi, večerni pohod s svetilkami, potapljanje, plezanje, družabne igre, karaoke, ustvarjalne delavnice ipd.

 

Dogajanje je skoncentrirano na območje Športnega centra Ravne na Koroškem, saj ima, tudi po mnenju Tineta Urnauta, vrhunske pogoje za odbojko in ostale športe. Uradna otvoritev kampa, ki bo odprta tudi za zunanjo javnost, bo hkrati otvoritev novega igrišča za odbojko na mivki v omenjenem športnem centru. Odvila se bo v ponedeljek, 3. julija ob 18.30, ko bosta uporabo igrišča slavnostno otvorila Tine Urnaut, kapetan slovenske odbojkarske reprezetance, ter dr. Tomaž Rožen, župan občine Ravne na Koroškem. Otvoritvi sledi ekshibicijska tekma, na kateri bodo nastopili: Iza Mlakar (državna reprezentantka slovenske članske selekcije), Ana Skarlovnik (državna prvakinja v odbojki na mivki), Žiga Mori (državni reprezentant  mladinske selekcije) in Luka Primik (državni reprezentant kadetske selekcije), oba hkrati tudi mlada upa ravenskega OK Fužinar. Po končani tekmi sledi pogostitev in druženje s povabljenimi gosti ter z udeleženci kampa.

 

Več o dogajanju pa na www.tineurnaut.si.

 

 

*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

Kontakt:

Preberi Izvorno Novico

Interdiskont.si | Ponudbe meseca

Jezički: