37. Tekmovanja slovenskih godb | Občina Ravne na Koroškem

37. Tekmovanja slovenskih godb | Občina Ravne na Koroškem

Pihalni orkester  železarjev Ravne je v drugi težavnostni stopnji dosegel 92,13% točk in prejel zlato plaketo s posebno pohvalo.

V Koncertni težavnostni stopnji sta se pomerili Laška pihalna godba in Pihalni orkester Premogovnika Velenje, v 2. težavnostni stopnji pa so sodelovali Pihalni orkester železarjev Ravne, Pihalni orkester Marezige, Pihalni orkester Rudnika Mežica, Pihalni orkester Mestne občine Kranj in Pihalni orkester Lesce.

Na 37. Tekmovanju slovenskih godb na drugi težavnostni stopnji je s 92,13 % točk slavil Pihalni orkester Železarjev, na koncertni stopnji pa je s 93,80 % točk slavil Pihalni orkester Premogovnika Velenje.

Namen tekmovanja ni zgolj tekmovalne narave, temveč gre tudi za spodbujanje in izobraževanje godbenic in godbenikov. Tekmovanja vidimo predvsem v dodatni obogatitvi procesa izobraževanja, pospešitvi in širitvi zanimanja za godbeništvo, krepitvi pripadnosti, spodbujanju napredka in načina dela orkestrov in ne-nazadnje v usmerjanju delovanja dirigentov z novo literaturo.

Z zaključkom tekmovanja in podelitvijo plaket in nagrad se je tudi na področju godbeništva končal Teden ljubiteljske kulture 2017, ki sta ga pripravila Javni sklad za kulturne RS dejavnosti in Zveza kulturnih društev Slovenije, potekal pa je pod častnim pokroviteljstvom predsednika republike Boruta Pahorja.

Preberi Izvorno Novico

Interdiskont.si | Ponudbe meseca

Jezički: