Stephen Casiraghi spet v rokah policistov

Stephen Casiraghi spet v rokah policistov

Stephen Casiraghi

Stephen Casiraghi. (Foto: POP TV)

Stari znanec policije Stephen Casiraghi naj bi se spet znašel v rokah policije. Kot so nam pojasnili na PU Ljubljana, so imeli policisti danes dopoldne polne roke dela s kršiteljem cestnoprometnih predpisov – po naših podatkih pa gre prav za Casiraghija.

Kot pravijo na policiji, so okoli devetih policisti v centru Ljubljane opazili clia, na katerem je imel voznik nameščeni različni registrski tablici, ki sicer sploh nista nista pripadali temu vozilu. Policisti so zapeljali za vozilom, a je voznik ignoriral vse njihove signale in s pospešeno hitrostjo vozil v smeri Zelene jame, kjer je nato vozilo ustavil, odstranil tablici z vozila in ju odvrgel, sam pa pobegnil peš med stanovanjske bloke.

Policisti so zato preiskali območje in odkrili 48-letnika, ki pa se je upiral prijetju, zato so policisti uporabili prisilna sredstva za vezanje in vklepanje. Našli so tudi odvrženi tablici, za kateri so ugotovili, da sta bili v preteklih dneh ukradeni na območju Ljubljane. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri sumov storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje, zatajitve in preprečitve uradnega dejanja uradni osebi ter cestno prometnih kršitev, 48-letnik pa bo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Pred kratkim odkorakal iz zapora

Casiraghi  je še do nedavnega je na Dobu zaradi različnih kaznivih dejanj, od ugrabitve, spolnega izživljanja in napada na fotoreporterja do poskusa ropa in poskusa napada na paznika, prestajal enotno kazen 22 let in 11 mesecev zapora, ki bi se mu iztekla avgusta 2019.

Med drugim je bil leta 2010 obsojen na 17 let in osem mesecev zapora zaradi ugrabitve in spolnega izživljanja nad avtoštoparko, kar je zagrešil takoj za tem, ko so ga predčasno izpustili s prestajanja 11-mesečne kazni po napadu na fotoreporterja Dela in Slovenskih novic.

Leta 2011 so ga obsodili še na 14 mesecev zapora zaradi poskusa napada na paznika v ljubljanskih zaporih na Povšetovi. Nato je dobil še pol leta zapora zaradi napada na pravosodnega policista in uničenja kopalnice v zaporu na Dobu.

Vseeno je pred kratkim, 9. marca, odkorakal iz zapora, ker je Vrhovno sodišče potrdilo očitke obrambe, da naj bi sodišče prve stopnje nezakonito združevalo Casiraghijeve kazni, in pri tem upoštevalo novejšo različico kazenskega zakonika, ne pa tiste, ki je veljala v času njegovega zadnjega kaznivega dejanja.

Povezava do Izvorne Novice >

Interdiskont.si | Ponudbe meseca

Jezički: