Španci v 'slovenski' skupini boljši od Nemcev

Španci v 'slovenski' skupini boljši od Nemcev

Raul Entrerrios in soigralci so na kolena spravili Nemce. (Foto: AP)

Španci so v skupini C v Vroclavu na svoji svoji uvodni tekmi vpisali prvi par točk. Nemci so jim sprva še kljubovali, po njihovem vodstvu v 12. minuti z 9:7 so v nadaljevanju zavladali izbranci španskega selektorja Manola Cadenasa. Igralci s Pirenejskega polotoka so v drugem polčasu malce nihali, Nemci so se jim v 47. minuti celo približali na gol zaostanka (25:26), v prelomnih trenutkih dvoboja pa so Španci pokazali zrelo igro in dokaj zanesljivo zmagali. V španski izbrani vrsti je bil najbolj učinkovit Valero Rivera s sedmimi, v nemški pa Christian Dissinger s šestimi goli.

V skupini D so Madžari v Gdansku hitro povedli za pet zadetkov in nato vodili vse do konca. Bence Banhidi je bil najboljši strelec naših vzhodnih sosedov s sedmimi zadetki, po pet sta jih dodala Iman Jamali in Gabor Ancsin. Pri Črnogorcih je bil najboljši Vuko Borozan s sedmimi goli.

Dvoboj med Dansko in Rusijo je bil večino časa zelo izenačen, v drugem polčasu so imeli rahlo prednost in pobudo Danci, držali dva zadetka prednosti, v zadnjih petih minutah pa povišali ritem, s štirimi zaporednimi zadetki so ušli na 28:23, ter prišli do zmage. Pri Dancih so po štirikrat zadeli Mads Mensah Larsen, Mikkel Hansen in Michael Damgaard Nielsen, pri Rusih pa je bil najboljši Sergej Šelmenko s petimi zadetki.

Izidi, 1. krog:
– skupina C (Vroclav):
Španija – Nemčija 32:29 (18:15)
Slovenija – Švedska 21:23 (9:16)

– skupina D (Gdansk):
Madžarska – Črna gora 32:27 (16:12)
Danska – Rusija 31:25 (13:13)

Povezava do Izvorne Novice >

Interdiskont.si | Ponudbe meseca

Jezički: