Novoletni sprejem ter srečanje s poslovnimi partnerji in prijatelji

Novoletni sprejem ter srečanje s poslovnimi partnerji in prijatelji

 

Leto 2015 je naokoli in že smo dodobra zakorakali v prvi mesec novega leta. Mesec januar je mesec,  ko se radi ozremo nazaj in pogledamo, kaj vse nam je prineslo minulo leto, poveselimo se zaradi veliko dobrih stvari ter pestrih in aktivnih zadev, se za njih zahvalimo in si čim več lepega, pozitivnega zaželimo tudi za prihajajoče leto.

 

Ob vstopu v novo leto že vrsto let zapored poteka na Ravnah županov (po)novoletni sprejem ter srečanje s poslovnimi partnerji, predstavniki naših zavodov, društev in ustanov, sodelavci in prijatelji iz občine, Mežiške doline in Koroške. Sprejem oziroma popotnica k vstopu v novo leto je srečanje župana dr. Tomaža Rožena z gospodarstveniki in predstavniki javnega in družbenega življenja Občine Ravne na Koroškem ter vsemi, ki so v minulem letu soustvarjali podobo občine in pripomogli k temu, da postane občina še boljša, razpoznavnejša in lepša. To je hkrati zahvala vsakemu, ki je kakorkoli prispeval k mozaiku tega, kar se v naši občini dogaja.

 

V preddverju Kulturnega centra je povabljene ob zvokih harmonike pozdravil in sprejel župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen.

 

Za uvod v slovesnost smo prisluhnili  skladbama v izvedbi naše domače komorne zasedbe Hedera Vento. Zase pravijo, da so se zgodili sami od sebe. Različne glasbene poti mladih Korošcev so se začele križati in dopolnjevati, kar jih je združilo v skupino Hedera Vento. Ime je v esperantu in v slovenščini pomeni bršljanov veter.

 

Zbrane je nagovoril in pozdravil župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen, se vsem zahvalil za sodelovanje v preteklem letu, predvsem za uspešno delo in skupna prizadevanja za razvoj občine v dobro naših ljudi. Predstavil je doganje in pester občinski utrip preteklega leta na različnih področjih od športa, kulture, gospodarstva, občinskih projektov ter omenil tudi načrte za novo leto 2016.

 

Ja, kar nekaj časa smo čakali tudi pravi trenutek, da našim odbojkarjem, junakom evropskega prvenstva v Bolgariji, tudi uradno izrazimo  zahvalo in priznanje za njihov prispevek k osvojitvi naslova viceprvaka Evrope. Pa kar ni bilo priložnosti, da bi jih lahko vse skupaj zbrali doma, na enem mestu. Ker zaradi njihovih obvez ni za pričakovati, da bi se to lahko v kratkem zgodilo, so bila priznanja podeljena danes.

 

Takole je zapisano na listinah o priznanju, ki so ga osvojili Tine Urnaut, Klemen Čebulj in Jan Pokeršnik in so jih v imenu občine prejeli njihovi domači:

 

… za izjemen športni dosežek,

osvojitev naslova podprvaka

na evropskem prvenstvu v odbojki,

za srčno borbenost

pri nastopih za domovino

ter za prispevek  k ugledu občine

doma in po svetu.

 

Čestitke fantom tudi z naše strani!

 

Srečanje se je pričelo s kulturnim programom in prav tako se je tudi končalo. Prisluhnili smo še jazz skupini Glasbene šole Ravne, ki pod mentorstvom profesorja Sama Kolarja deluje v okviru komornih skupin te naše priznane ustanove.

 

Skupina šteje enajst učencev: v njeni zasedbi so tri trobente, trije saksofoni, pozavna, rog, klarinet, tuba in dva bobna. Skladbe jim največkrat napiše ali priredi njihov mentor, nekaj pa imajo tudi originalnih komadov za tako zasedbo. Poudarek njihovega izvajanja je na sproščeni igri in improvizaciji.

 

Program je skozi besedo prepletala simpatične vodeiteljica Špela Šavc.

 

Družabno srečanje se je zaključilo s pogostitvijo in prijateljskim klepetom v mali dvorani Kulturnega centra, kjer je župan dr. Tomaž Rožen z zbranimi nazdravil novemu letu ter si z njimi izmenjal še nekaj želja in spodbud za naprej. Za razpoloženje pa je poskrbel še harmonikar.

 

Na novoletnem sprejemu so domače kmečke dobrote pripravili kmetija Pavšer iz Kotelj. Pecivo je pripravila Katarina lipovnik, Cukrarije. Za lepo pripravljeno mizo in strežbo kot se šika pa so poskrbele dijakinje in dijaki Srednje šole Slovenj Gradec in Muta, program gastronom – hotelir pod mentorstvom Dragomire Šavc. 


Preberi Izvorno Novico

Interdiskont.si | Ponudbe meseca

Jezički: