Katja Felle: Distorzija vidnega/Simulacija zvoka

Katja Felle: Distorzija vidnega/Simulacija zvoka

V Galeri Ravne je potekalo odprtje razstave Katja Felle pod naslovom Distorzija vidnega/Simulacija zvoka.

 

Motnja, ki jo bomo hoteli čim prej odpraviti, če je ne bo pred nami odpravil že sistem, ni samo vizualna, pač pa tudi avditivno podkrepljena izkušnja. Je moment, iz katerega Katja Felle črpa svojo slikarsko podobo, hkrati pa tudi naše mesto za razmislek o mediju in o tem, kako le-ta spreminja naš pogled na realno.

 

Katja Felle, doma iz Slovenj Gradca, rojena leta 1988, je leta 2015 na smeri Slikarstvo Akademije za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani diplomirala pod mentorstvom Žige Kariža in Sergeja Kapusa. Predstavila se je že na skupinskih razstavah v Sloveniji, Avstriji in Nemčiji ter na samostojni razstavi v galeriji Alkatraz v Ljubljani. Od leta 2010 deluje tudi v umetniški skupini 3kolektiv.

 

V času, prepojenem z nenehnim napredkom, tehnološkimi novostmi in stremljenjem k popolnosti, nam umetnost Katje Felle ponuja vstop v dimenzijo, ki jo na vsakdanji ravni želimo minimalizirati, izbrisati ali vsaj spregledati. Skozi neprestano teženje k nezmotljivosti digitalnega in virtualnega odpira pogled v trenutke, ko se kot uporabniki tehnologije znajdemo v neprijetnem položaju, ki ga povzroči distorzija toka. Šum v komunikaciji, napaka v programu, kolaps sistema. Motnja, ki jo bomo hoteli čim prej odpraviti, če je ne bo pred nami odpravil že sistem, ni samo vizualna, pač pa tudi avditivno podkrepljena izkušnja. Je moment, iz katerega Katja Felle črpa svojo slikarsko podobo, hkrati pa tudi naše mesto za razmislek o mediju in o tem, kako le-ta spreminja naš pogled na realno.

 

Umetnico ter razstavo sta predstavila Umetnostni zgodovinar Jernej Kožar iz Koroške galerije Slovenj Gradec in kustosinja razstave Tina Kralj. Prisluhnili smo tudi avtorici čudovite razstave umetnici Katji Felle, ki je skupaj  digitalnim motion grafikom Tomislavom Ganglom pričarala čudovit decembrski večer.

Razstavo, ki jo spremlja tudi katalog   si lahko ogledate do 15. januarja 2016.

Preberi Izvorno Novico

Interdiskont.si | Ponudbe meseca

Jezički: