Občina Ravne Na Koroškem

Občina Ravne Na Koroškem

Občina Ravne Na Koroškem

Obletnico 72. brigade Slovenske vojske in dan Rudolfa Maistra bodo zaznamovali različni dogodki

23. november je dan Rudolfa Maistra in dan 72. brigade Slovenske vojske, ki bo letos praznovala 23-letnico. Na ta datum leta 1918 je general Maister s svojimi borci v samostojni vojaški akciji razorožil nemško zeleno gardo, prevzel vojaško oblast in dokončno utrdil slovensko politično oblast v Mariboru. 72. brigada ta dan praznuje kot svoj praznik. Sestavljajo jo poveljstvo brigade, 20. pehotni polk, 74. pehotni polk, rodovski bataljon in teritorialni polk ter enote vojašnic Franca Rozmana Staneta v Celju, generala Maistra v Mariboru, Franca Uršiča v Novem mestu in vojašnice v Murski Soboti.
V ponedeljek, 23. novembra, bo ob 17. uri v športni dvorani Osnovne šole Prežihovega Voranca na Ravnah na Koroškem državna slovesnost ob obletnici 72. brigade in dnevu Rudolfa Maistra. Osrednja govornica na prireditvi, ki jo skupaj organizirata 72. brigada in Občina Ravne na Koroškem, bo ministrica za obrambo Andreja Katič, za kulturni program bodo poskrbeli Orkester SV in kulturniki ter glasbeniki ravenske občine.

Obletnico 72. brigade in dan Rudolfa Maistra bodo spremljali različni dogodki, ki bodo odprti za javnost:
• v petek, 20. novembra, ob 17. uri odprtje razstave izdelkov likovne delavnice Maister 2015 v prostorih Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika na Ravnah na Koroškem. Razstava bo med uradnimi urami knjižnice na ogled do 4. decembra 2015;
• v ponedeljek, 23. novembra, od 10. do 14. ure predstavitev vojaškega poklica in opreme na Osnovni šoli Prevalje;
• v ponedeljek, 23. novembra, od 15. do 17. ure predstavitev vojaškega poklica in opreme ob letnem kopališču na Ravnah na Koroškem;
• od ponedeljka, 23. novembra, do petka, 27. novembra, med 7. in 15. uro v Kulturnem centru Ravne na Koroškem (mala dvorana) razstava Vojaškega muzeja Slovenske vojske z naslovom Boj za severno mejo.

Vljudno vabljeni!

Smuckoca FB | FB Smuckoca >

DKL on Facebook >

SMUČARSKA KOČA

Smučarska koča stoji na severni strani Uršlje gore, na 765m nadmorske višine. Stoji v gorskem predelu, nedaleč od mestnega vrveža, na svežem zraku. S terase pred kočo se ponuja širok razgled čez Kotuljsko dolino, okoliška hribovja in Pohorje v ozadju. Pot do koče vodi od Raven na Koroškem ali iz Kotelj, nedaleč od Ivarčkega jezera.

GORSKI PENZION

Organiziranim obiskom ponujamo možnost nočitev v dvoposteljnih sobah s toaletnimi prostori in na skupnih ležiščih. V koči je urejena gostilna, kjer je prostora za 40 oseb, ter posebni jedilni prostor za 15 oseb. Za rezervacije nas pokličite ali nam pišite. Z veseljem vam bomo odgovorili, uredili rezervacijo ali se dogovorili za dogodek.