Diakonsko posvečenje na Ravnah na Koroškem

Diakonsko posvečenje na Ravnah na Koroškem

»To je dan, ki ga je naredil Gospod, veselimo in radujmo se ga«. Zgodil se je dan, ki ga v župniji Ravne in na Koroškem še ni bilo.  Ob mogočnih akordih orgel, ob praznični pesmi  domačega zbora so v slovesnem sprevodu duhovniki in bogoslovci, na čelu z nadškofom in kandidatom za diakona,  stopali pred oltar v cerkev sv. Egidija.  V nedeljo 4. 10. je mariborski nadškof Alojzij Cvikl v diakona posvetil bogoslovca, rojaka Robija Sekavčnika.

 

Slovesnosti se je pridružilo preko trideset bogoslovcev iz ljubljanskega in zagrebškega bogoslovja, okrog trideset duhovnikov,  med njimi Roman Starc, rektor ljubljanskega bogoslovja in Anđelko Košćak, rektor zagrebškega bogoslovja ter množica vernikov iz ravenske in drugih koroških župnij ter iz župnij s katerimi je Robi v času študija povezan.  Diakonsko posvečenje je prejel na rožnovensko nedeljo in v mesecu molitve rožnega venca kar ima svojevrsten pomen za diakona in za zbrane vernike, je v uvodu poudaril domači župnik Alojz Bek. Kandidata za diakonat, Robija, je pozval naj vztraja na molitveni poti, vernikom pa naročil naj ne prenehajo moliti zanj in za nove duhovne poklice.

 

Nadškof mu je v nagovoru zaželel, da bi vedno z veseljem služil Gospodu in ljudem, da bi v sebi ohranjal razpoložljivost za služenje, da bo ohranjal povezanost s Kristusom, s sobrati v duhovništvu ter z domačimi in bližnjimi.

 

Predstavnici župnije sta novemu diakonu čestitale in v imenu celotne župnijske skupnosti obljubile molitveno podpora. Ob koncu slovesnosti se je z besedo »hvaležnost« oglasil še novi diakon in se spomnil vseh, ki so ga na poti do tega velikega trenutka spremljali in spodbujali ter vseh, ki so sodelovali pri pripravi diakonskega posvečenja.

 

Veselje župljanov na Ravnah je veliko, saj se od tega trenutka dalje v letnem misijonu pripravljamo na novo mašo, ki jo bo po šestinštiridesetih letih župnija ponovno doživela.

 

Marija Prikeržnik


Preberi Izvorno Novico

Interdiskont.si | Ponudbe meseca

Jezički: